• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

El cirurgià clandestí

Aquest és un dels textes que pots trobar a la catequesi per a joves en motiu del DOMUND '12. Trobaras més coses clicant aquí:

Vaig néixer a Sudàfrica. Sóc cirurgià i vaig coneixer al doctor Hamilton Naki a l'Hospital de Ciutat del Cap. Tot el que avui sóc, ho dec a ell. Pocs saben que va ser el cirurgià que va extreure el primer cor trasplantat a la història de la humanitat. Tota la fama va ser pel doctor Barnard, quan va fer el primer trasplantament a Louis Washkansky, el 1967. Però qui estava al seu costat era el doctor Hamilton. Era negre i ni tan sols estava permés que sortís a les fotografies. L'amagaven per ser negre. Als 14 anys, Hamilton, va haver de deixar d'estudiar i es va posar a treballar com a jardiner a l'hospital. Era observador i, netejant les gabies dels animals, va aprendre dels cirurgians que experimentaven amb gossos i porcs.
Aviat el van anomenar, sense haver estudiat medicina, cirurgià de l'hospital. Era el millor, però no podia operar pacients blancs, ni tocar la seva sang. Era el cirurgià clandestí. Durant 40 anys va atendre i va curar sense cap discriminació. Ajudava a tots, especialment als més necessitats, aquells que no tenien metge. Vivia en una miserable caseta en un guetto per a negres. Mai va deixar de donar el millor de si mateix i de la seva passió per ajudar als altres.

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!