• Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

El cirurgià clandestí

Aquest és un dels textes que pots trobar a la catequesi per a joves en motiu del DOMUND '12. Trobaras més coses clicant aquí:

Vaig néixer a Sudàfrica. Sóc cirurgià i vaig coneixer al doctor Hamilton Naki a l'Hospital de Ciutat del Cap. Tot el que avui sóc, ho dec a ell. Pocs saben que va ser el cirurgià que va extreure el primer cor trasplantat a la història de la humanitat. Tota la fama va ser pel doctor Barnard, quan va fer el primer trasplantament a Louis Washkansky, el 1967. Però qui estava al seu costat era el doctor Hamilton. Era negre i ni tan sols estava permés que sortís a les fotografies. L'amagaven per ser negre. Als 14 anys, Hamilton, va haver de deixar d'estudiar i es va posar a treballar com a jardiner a l'hospital. Era observador i, netejant les gabies dels animals, va aprendre dels cirurgians que experimentaven amb gossos i porcs.
Aviat el van anomenar, sense haver estudiat medicina, cirurgià de l'hospital. Era el millor, però no podia operar pacients blancs, ni tocar la seva sang. Era el cirurgià clandestí. Durant 40 anys va atendre i va curar sense cap discriminació. Ajudava a tots, especialment als més necessitats, aquells que no tenien metge. Vivia en una miserable caseta en un guetto per a negres. Mai va deixar de donar el millor de si mateix i de la seva passió per ajudar als altres.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!