• Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

Bisbes del Congo demanen la fi del patiment


  La Conferència Episcopal de la República del Congo va enviar un missatge el passat dimecres a tots els congolesos davant la terrible situació que es viu a la zona nord del Kivu. En ell expressen la seva preocupació per la gran violència que es viu. Tal i com recorden en missatges anteriors, els bisbes congolesos havien condemnat l'explotació il·legal dels recursos naturals, la proliferació de milícies i grups armats. 
"Avui, una part del nostre territori ha escapat del nostre govern i es troba sota l'administració del M23, que està sostingut per països estrangers". És un fet que succeeix des de fa dècades, segons assenyalen els bisbes, amb "reivindicacions de tipus identitari o econòmic, amb refús de l'ordre institucional, l'explotació ilegal dels recursos naturals, el desplaçament forçat de la població i el recurs de la violència". 
    Els bisbes condemnen enèrgicament tota aquesta violència, pel patiment del poble, per l'atur en el procés de desenvolupament, i pel pas enrere del procés de democratització. S'han posat en contacte amb el govern, la classe política, amb representants diplomàtics al Congo, i amb organitzacions internacionals per tal d'aconseguir la pau al país. Alhora fan una crida "al govern del país, a les persones de bona voluntat, a les agencies humanitàries, per posar fi als patiments injustos imposats a milers de congolesos al Kivu Nord".

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!