• Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

Trobada d'agermanament missioner


Familiars i missioners en la 15ena trobada de germanor missionera.
El passat dissabte 8 de juny, tingué lloc la tradicional trobada de familiars de missioners. Enguany hem celebrat la 15ena edició. La trobada sempre té l’objectiu de recordar els missioners i missioneres a través els seus familiars. Així, l’Acadèmia Mariana va acollir familiars de missioners vinculats al Bisbat de Lleida i també missioners i missioneres que després de dedicar anys de servei als pobles empobrits, han retornat per continuar el seu servei, dintre de les nostres  comunitats.

La trobada començà a les 11 del matí, recordant els missioners mitjà les seves fotografies acompanyades de missatges expressats per ells mateixos. A continuació, vam poder gaudir de dues aportacions molt interessants. La germana dominica Maria Teresa Calzada, lleidatana, que porta molts anys de vida missionera a Argentina; ha vingut a Lleida per uns mesos per tal de visitar la seva família i amics. Mossen Quique, sacerdot colombià que ha vingut a Lleida per enriquir la nostra comunitat, actualment com a rector de la parròquia d’Alcarras.
La germana Maria Teresa i
mossen Quique

Tots dos testimonis ens van parlar de donació gratuïta per Amor a Déu, en la construcció del Regne. Tots dos van remarcar la importància de cada batejat és protagonista de la Missió, independentment del lloc on visqui. Al mateix temps, van estar d’acord en reconèixer que és la pregària la base que fonamenta les seves vides.

Després, vam tenir un espai de diàleg amb diferents aportacions dels familiars dels missioners. En general, es va constatar que els missioners tenen la voluntat de continuar la seva Missió allà on estan, doncs el servei als empobrits és allò que omple les seves vides.

Intervenció del P. Manolo Fortuny
A continuació vam poder escoltar el testimoni de Manolo Fortuny, jesuïta originari de Mallorca. Ell desenvolupa el seu servei al Txad, vam aprofitar la seva estada a Lleida visitant la comunitat jesuïta. De la seva reflexió destaquem la imatge que feu servir per explicar que “desenvolupament” i “evangelització”, són les dues cames d’una mateixa persona. Les dues són necessàries per caminar. Tota aquesta estona de diàleg donà pas a la celebració de l’Eucaristia que celebrarem conjuntament amb els grups d’Oració i Amistat.  Tot donant gràcies al Senyor, pel bé de tenir persones disposades a donar-se sense por, més enllà de les nostres fronteres.
I per acabar vam compartir un dinar de germanor. Temps on vam poder compartir l’amistat a la sobretaula, amb alegria i bon humor.

Durant tota la jornada es va acompanyar el Sr. Bisbe que va compartir el seu agraïment als missioners i missioneres, tot desitjant deixar-nos tocar per l’Esperit del Senyor.0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!