• Prega i ajuda a les Vocacions


  22 d’abril- Jornada Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Crida, resposta i Missió


  Presentació Jornada de Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Missatge del Papa per les Vocacions


  "Escoltar, discenir, viure la crida del Senyor"
 • Què és Vocacions Natives?


  Una jornada de pregària i ajuda a les vocacions als Territoris de Missió
 • A qui ajuda Vocacions Natives?


  A 75.000 seminaristes i 6.500 novicis/es i 2000 formadors als territoris de missió
 • Com col•laborar?


  Amb un donatiu o amb una beca missionera per les Vocacions dels Territoris de Missió
 • Pregària Vocacional


  Recursos de pregària per l’oració diària a escoles i instituts

Lleida acull la trobada anual de delegats de Missions dels bisbats catalans

La Casa de l'Església-Acadèmia Mariana ha estat durant tres dies el punt de trobada dels delegats de Missions dels bisbats de Catalunya, que han celebrat a Lleida la seva trobada anual per planificar i organitzar el curs vinent. 


Coordinadors i col·laboradors de les diferents delegacions han participat entre el 26 i el 28 d'agost en aquest espai de convivència, on no hi ha mancat el temps per a la formació i per les visites culturals. Temps que han compartit amb el bisbe de Lleida, Joan Piris, representant dels bisbes catalans per tot allò que relaciona amb les missions a casa nostra, i amb el director a Espanya de les Obres Missioneres Pontifícies (OMP), Anastasio Gil.

Una de les sessions de treball va comptar amb la participació de Xavier Bometón, germà marista lleidatà amb una llarga experiència a missions, i amb mossèn Enrique Galvis, sacerdot colombià i rector a la parròquia d'Alcarràs. Ambdós van poder explicar les seves experiències des de prismes completament diferents. En Bometón, com a missioner català a l'Àsia, i mossèn Quique, com a missioner colombià a Lleida, van aportar les seves experiències de recorregut de fe i la seva obra.
Xavier Bometón, dins de la comunitat marista, treballa amb infants i adolescents, per trobar una alternativa educativa per millorar la subsistència d'unes famílies abocades a treballar en els camps de te.
 L'objectiu dels germans maristes és oferir una educació des de primària fins al batxillerat per trencar aquest cercle generacional que condemna als fills a seguir el mateix camí dels pares i poder incorporar els joves a un món professional més qualificat.


Els delegats i col·laboradors de missions dels bisbats catalans, a més a més de visitar en Ramon Ribas, jesuïta de la parròquia de Sant Ignasi, que ha estat trenta anys de missioner al Txad, també van conèixer per part d'Anastasio Gil els projectes de la OMP pel curs vinent.

El director a Espanya de les Obres Missioneres Pontifícies va presentar el dossier de premsa elaborat amb motiu del Domund, diada que es celebrarà el proper dia 20 d'octubre i qu enguany durà per títol: “Fe+Caritat= Missió”.
Anastasio Gil va informar d'algunes dades rellevants sobre la tasca que desenvolupa l'Església a través de la OMP. En l'actualitat, hi ha 13.000 missioners espanyols repartits per 130 països, els quals tenen una mitjana d'edat de 71 anys.
Un altre aspecte important és el total d'ajudes econòmiques que Espanya destina a les missions, ja que el nostre país és el segon a contribuir arreu del món, només superat pels Estats Units. L'any passat es van donar 14.600.000 euros des d'Espanya.

El bisbe de Lleida, Joan Piris, va tenir paraules de reconeixement i suport per la tasca que es desenvolupa des de les delegacions de Missions, sobretot en uns moments com els actuals on es treballa amb difícils circumstàncies, per poder connectar amb les generacions de joves.
L'estada a la nostra ciutat dels delegats de Missions de les diòcesis catalanes també va permetre un parell de visites culturals al Museu de Lleida i a la Seu Vella.


Jordi Pérez, delegació de MCS Bisbat Lleida.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!