• Prega i ajuda a les Vocacions


  22 d’abril- Jornada Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Crida, resposta i Missió


  Presentació Jornada de Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Missatge del Papa per les Vocacions


  "Escoltar, discenir, viure la crida del Senyor"
 • Què és Vocacions Natives?


  Una jornada de pregària i ajuda a les vocacions als Territoris de Missió
 • A qui ajuda Vocacions Natives?


  A 75.000 seminaristes i 6.500 novicis/es i 2000 formadors als territoris de missió
 • Com col•laborar?


  Amb un donatiu o amb una beca missionera per les Vocacions dels Territoris de Missió
 • Pregària Vocacional


  Recursos de pregària per l’oració diària a escoles i instituts

Obrint les portes al DOMUND

La paraula DOMUND resumeix la Jornada que l'Església es reserva per a tenir especialment present els missioneres i missioneres. Enguany aquesta jornada s'escau el dia 20 d'octubre. 
Encara queden dies. Però el Domund és més que la celebració d'un dia. Per això durant aquest temps anirem penjant notícies i recursos, adreçats a afavorir el coneixement d'aquesta realitat. Tot plegat restarà arxivat en aquest blog. D'aquesta manera qualsevol agent de pastoral podrà accedir a recursos per treballar amb les persones de la seva comunitat o bé persones a les que acompanya. 
Avui us deixem la carta de la delegada Caritat Mercadé a la comunitat lleidatana. 

Pau i bé,

El 20 d’octubre celebren el dia del DOMUND, dia de la propagació de la fe, dia especial en tot el món perquè ressoni a les nostres orelles el clam de Jesús (Mt 16, 15): Aneu per tot el món i prediqueu a tothom la Bona Nova. Enguany se'ns presenta aquesta diada amb el lema «Fe + Caritat = Missió».

­            Un encàrrec és una missió a complir, i no s'encomana res a ningú en qui no tinguem confiança i creguem que ho complirà. Jesús creu en els homes i dones del món, i ens encarrega que transmetem la Bona Nova, que ell ens va portar de part del Pare.

Però, per a transmetre la fe, hem de viure-la. Tenir fe no és saber un munt de coses de l'Antic i del Nou Testament, com una història. És creure en un Déu Creador, en el seu Fill Jesús, germà nostre en la humanitat, que ens va ensenyar a viure com a germans, i creure en la força del seu Esperit, que ens ha d'ajudar a viure el que sabem i creiem.

Aquesta vivència de fe, que hem estat aprofundint durant tot aquest any, no pot realitzar-se i, doncs, no podem complir la missió de Jesús sense afegir-hi la caritat, és a dir, sense estimar. No podem estimar de debò sense veure Jesús en el rostre de l’altre. Practicar la caritat ha de ser una tasca humanitzadora, perquè va adreçada a persones amb les seves característiques particulars i possibles mancances, humanes i espirituals.

            El Domund és un bon dia per a recordar tots els germans nostres missioners, que s'esforcen, en terres llunyanes, per portar a terme la gran missió de Jesús. Porten el pa material i el pa de l’esperit als qui viuen mancats de quasi tot.

            Creuant la nostra mirada amb la de Jesús, que ens interpel·la, donem-li la resposta amb la nostra pregària, la nostra aportació i el nostre suport per a tots els qui més ho necessiten.

Visquem la fe com cal. Fem-ho, doncs, i que la nostra senyera sigui «Fe + Caritat = Missió». Viure la fe amb caritat, és a dir, estimant, és l’única i autèntica manera de fer-ho i, per tant, és, de totes les maneres de viure, la més bella.


Restem a la vostra disposició.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!