• Prega i ajuda a les Vocacions


  22 d’abril- Jornada Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Crida, resposta i Missió


  Presentació Jornada de Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Missatge del Papa per les Vocacions


  "Escoltar, discenir, viure la crida del Senyor"
 • Què és Vocacions Natives?


  Una jornada de pregària i ajuda a les vocacions als Territoris de Missió
 • A qui ajuda Vocacions Natives?


  A 75.000 seminaristes i 6.500 novicis/es i 2000 formadors als territoris de missió
 • Com col•laborar?


  Amb un donatiu o amb una beca missionera per les Vocacions dels Territoris de Missió
 • Pregària Vocacional


  Recursos de pregària per l’oració diària a escoles i instituts

Felicitats família claretiana!

La família claretiana avui està de festa major. Com cada 24 d'octubre es celebra el dia del seu fundador, Sant Antoni Maria Claret. 


La Congregació va ser fundada per Sant Antoni M. Claret a Vic (Osona), el 16 de Juliol de 1849, a l’antic Seminari diocesà amb un grup de capellans diocesans de Vic, amb la finalitat primera de difondre la Paraula de Déu a través de les missions populars i altres tipus de predicació popular, exercicis espirituals, publicacions, associacions de fidels, etc. Posteriorment es van ampliar els camps d’evangelització. La Congregació va ser fundada amb el nom de Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria i posteriorment el nom oficial esdevé Missioners Claretians.

Actualment hi ha 3.100 Missioners Claretians repartits en més de 60 països dels cinc continents i organitzats en unes 350 comunitats. Són originaris de 55 nacions diferents i compten amb unes 80 llengües maternes. La seva vocació en el si de l’Església és la transmissió i comunicació de la Paraula de Déu.

Els Claretians de Catalunya som una de les Províncies de la Congregació. És considerada la «Província Mare» perquè va ser aquí, a Catalunya, on Sant Antoni M. Claret fundà la Congregació. I des de llavors una bona colla de Claretians Catalans van posar la primera llavor com a Congregació en un bon nombre de païsosd’Europa, Àfrica, i l’Amèrica LLatina. També ha estat i és molt destacada la seva presència al Japó i a Roma.

«Senyor i Pare meu!, que et conegui i et faci conèixer; que t’estimi i et faci estimar; que et serveixi i et faci servir; que et lloï i et faci lloar per totes les criatures» (del Pare Claret, Autobiografia, n.233)

A Lleida els claretians tenen presència a la parròquia Sant Antoni Maria Claret, acompanyant els veïns del barri de Balafia. Per molts anys!!

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!