• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Felicitats família claretiana!

La família claretiana avui està de festa major. Com cada 24 d'octubre es celebra el dia del seu fundador, Sant Antoni Maria Claret. 


La Congregació va ser fundada per Sant Antoni M. Claret a Vic (Osona), el 16 de Juliol de 1849, a l’antic Seminari diocesà amb un grup de capellans diocesans de Vic, amb la finalitat primera de difondre la Paraula de Déu a través de les missions populars i altres tipus de predicació popular, exercicis espirituals, publicacions, associacions de fidels, etc. Posteriorment es van ampliar els camps d’evangelització. La Congregació va ser fundada amb el nom de Missioners Fills de l’Immaculat Cor de Maria i posteriorment el nom oficial esdevé Missioners Claretians.

Actualment hi ha 3.100 Missioners Claretians repartits en més de 60 països dels cinc continents i organitzats en unes 350 comunitats. Són originaris de 55 nacions diferents i compten amb unes 80 llengües maternes. La seva vocació en el si de l’Església és la transmissió i comunicació de la Paraula de Déu.

Els Claretians de Catalunya som una de les Províncies de la Congregació. És considerada la «Província Mare» perquè va ser aquí, a Catalunya, on Sant Antoni M. Claret fundà la Congregació. I des de llavors una bona colla de Claretians Catalans van posar la primera llavor com a Congregació en un bon nombre de païsosd’Europa, Àfrica, i l’Amèrica LLatina. També ha estat i és molt destacada la seva presència al Japó i a Roma.

«Senyor i Pare meu!, que et conegui i et faci conèixer; que t’estimi i et faci estimar; que et serveixi i et faci servir; que et lloï i et faci lloar per totes les criatures» (del Pare Claret, Autobiografia, n.233)

A Lleida els claretians tenen presència a la parròquia Sant Antoni Maria Claret, acompanyant els veïns del barri de Balafia. Per molts anys!!

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!