• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Testimoni Ines Oleaga

Després de diverses destinacions, la missionera Inés Oleaga viu, des de fa tres anys, a la República Democràtica del Congo, a l'est del pais. Una zona on hi ha més d'un milió de desplaçats interns, només a la província de Kivu Nord. Acompanyar i servir, aquesta és la missió que desenvolupa. La religiosa creu que els missioners són "les oïdes de l'Església".





Des fa tres anys, visc a Masisi, on patim un conflicte armat crònic que ha provocat molt morts, molts nens soldat i moltes agressions sexuals. 

Acompanyant, servint i defensant a uns quants milers de desplaçats és com dono la meva vida, mitjà diferents projectes d'emergència i educatius. Sobretot, compartint esperança i somiant la Pau. Només us puc dir que, aquí, davant la mort, la injustícia i el sense sentit, és on he trobat respostes, una vegada més, amb poques paraules, però molts fets. 

Segons l'Evangeli de Jesús, Ell va preguntar als seus deixebles; Qui diu la gent que sóc jo? Per després afegir, I qui creieu vosaltres que sóc jo?. És a dir, Jesús convida i envia als seus deixebles a sortir d'ells mateixos, entrar en el món, barrejar-se amb la gent, conèixer les seves alegries i els seus dolors, les seves esperances i les seves amargures. 

Només aleshores, quan sabem què passa en el cor de la dona i de l'home, quan escoltem les vides dels emigrants, desplaçats, aturats, víctimes...quan coneixem altres cultures, (ni que sigui de forma virtual), quan hem netejat ferides, quan hem donat de menjar a qui té gana...només aleshores podrem contestar la pregunta de Jesús: Qui sóc jo per a tu?

Els missioners no poseim la veritat, ni tenim respostes als problemes del món, però humilment, escoltem el patiment i l'angoixa de la humanitat, que, des de la Creu, és el crit de Déu.

Sense la teva pregaria, sense el teu suport, l'Església es queda sense missioners i sense missioners l'Església es fa sorda i es tanca en ella mateixa, és a dir, deixa de ser Església Catòlica. 

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!