• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Els nens ajuden els nens (VII)

Arrel de la Infància Missionera, hem vist com les escoles del nostre bisbat treballen  la dimensió missionera durant tot el curs. Avui: Col·legi El Carme de Lleida.

La Pastoral és el cor de l’escola. Quan el cor batega, l’escola funciona. Des de l’Equip de Pastoral es procura que la pastoral no sigui un element aïllat dins de l’escola sinó que tota l’escola respiri pastoral. Per això, volem promoure la formació integral dels alumnes d’acord amb l’estil de vida de l’Evangeli per a construir-se com a persones solidàries i compromeses i així poder millorar la societat i el món.
Mitjançant la Pastoral, promovem els valors de l’Evangeli des del carisma de les Mares Fundadores Teresa Toda i Teresa Guasch: la senzillesa, humilitat, compromís, solidaritat… i intentem que aquests impregnin totes les activitats que s’organitzen i la vida quotidiana dins de l’aula.
Sabem que les famílies són les primeres educadores dels infants i les que inicien aquest treball de valors per construir persones. L’escola la formem tots!. Aquesta proposta educativa inclou:

1.              El moment de reflexió i pregària amb què iniciem cada jornada.
2.              La motivació i preparació de les activitats pròpies dels moments forts de l’any litúrgic, especialment Nadal i Pasqua, així com aquelles festes relacionades amb el carisma de l’escola (Santa Teresa, Sant Josep i Jornades vocacionals).
3.              La sensibilització de la comunitat educativa de les necessitats del nostre món i de les situacions d’injustícia de la humanitat.
4.              La celebració de l’Eucaristia en comunitat.
5.              La formació del professorat en valors relacionats amb els que es pretenen treballar amb l’alumnat.
6.              La inclusió de totes les activitats del curs entorn d’un projecte educatiu que gira al voltant d’un lema que permet intensificar diferents valors humans i cristians.
Totes aquestes propostes es fan tenint en compte la situació actual de la societat i donant protagonisme als alumnes, tant alhora de preparar les activitats com a la de realitzar-les.

El nostre lema d’enguany és Per Tu… m’arrisco! Completem un cicle de tres anys amb la voluntat d’ “arriscar-se”, de compartir camí, a sortir d’un mateix i ser conscients que la nostra interioritat s’expressa en unes determinades actituds cap els altres. Jesús es va arriscar fins el final; nosaltres podem arriscar-nos en la nostra vida de cada dia.
Les germanes carmelites, viuen en comunitats repartides per tot el món. Algunes d'elles es troben en països empobrits. D'acord amb la seva vocació, al servei dels més necessitats; les germanes atenen la població més desfavorida. Un exemple és la comunitat d'Abidjan, Costa d'Ivori. La comunitat de carmelites de Lleida, amb el suport de tota l'escola, dona suport a la tasca en favor als nens més necessitats. En aquest petit vídeo, us en podeu fer una idea.


0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!