• CONCURS CÒMICS


  Concurs d’Infància Missionera
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de nens
 • GESTO


  Revista missionera pels nens
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves
 • "Sigues valent, la missió t’espera"


  Descarrega tots els materials per celebrar el Domund 2017
 • Presentació Domund 2017


  "El valor de ser missioners" Anastasio Gil, Director d’OMP Espanya
 • Missatge del Papa pel Domund 2017


  "La Missió en el cor de la fe cristiana"
 • Reflexió Pastoral Domund 2017


  "Qüestió de valentia", Javier Carlos Gómez Director Diocesà d’OMP Valladolid
 • Què és el Domund?


  La jornada on, d’una manera especial, l’Església prega pels missioners i col•labora amb ells
 • A qui ajuda el Domund?


  Els donatius fan possible la tasca evangelitzadora de l’Església en els territoris de missió
 • Què són els territoris de missió?


  Coneix a fons les missions amb el mapa en el que es mostra on estan els missioners i l’ajuda enviada per OMP Espanya
 • Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

La fraternitat de la família jesuita al Txad

Avui us presentem con la família jesuïta a Catalunya, manté lligams amb els nostres germans en un país tant desconegut com és el Txad. Ho fa a través de l'associació Enxartxad.

L’Associació Enxartxad va néixer arrel d’una experiència en la qual un grup de joves catalans van fer una estada al Txad amb dos jesuïtes. Després d’aquesta primera experiència l’any 2004, nous grups hi han anat cada estiu i s’ha establert una relació molt estreta amb la gent txadiana i algunes institucions locals de la Companyia de Jesús al Txad i d'altres  persones i entitats.

Al Txad hem fet moltes coses any rere any: passejar pels carrers de Sarh, compartir la taula amb les famílies dels nostres amics txadians, donar classes d’informàtica al col·legi Charles Lwanga, treballar amb les germanes de Calcuta, visitar pacients a l’hospital de Goundi i al dispensari de Maingara, jugar amb els nens del poble de Baraka, passar el dia amb els malalts de sida... i en cada una d’aquestes activitats, hem trobat rostres i noms que no oblidarem mai.

A mesura que hem anat coneixent aquesta realitat, tan llunyana i tan propera a la vegada, tan vulnerable i amb tant potencial, ens hem anat enamorant de l’Àfrica i del Txad en particular, i la inquietud ens ha mogut a voler que aquests ponts continuïn creixent. Per això, hem engegat l’Associació Enxartxad per treballar en dues direccions:

·                     Fer que nous grups de joves hi vagin al Txad cada any, de manera que coneguin una realitat ben diferent a la nostra i alguna cosa els hi canviï per dins.
 
·                     Recolzar projectes educatius al Txad, de manera que els joves txadians estiguin en millors condicions de tirar el seu país cap endavant.

La missió de l’Associació Enxartxad és construir ponts entre el nostre país i el Txad, sobre tot entre els nostres joves i els joves txadians, a través de la coneixença mútua – amb experiències d’estiu que serveixen per apropar-nos a la realitat txadiana – i el suport de l’educació local


Cada estiu dos jesuïtes joves marxen al Txad durant un mes i mig amb un grup de joves. L'objectiu? Conèixer un país africà, la seva gent, la seva realitat, els seus somnis, els seus problemes, la seva pobresa i sobretot les seves riqueses. Compartir amb la gent txadiana el seu dia a dia, fent diverses activitats, i deixar que el verí africà s'endinsi dins de cada un dels joves i vagi fent el seu efecte.  Per a informació sobre els viatges, cliqueu aquí.Els nostres objectius són

Els projectes que tenim al Txad, a part de les experiències que tenim a l'estiu, són tres: és el recolzament econòmic de l'escola Charles Lwanga dels jesuïtes a Sarh, les beques i ajuts a alumnes (preferiblement noies) perquè puguin seguir els seus estudis, i suport també a necessitats que tenen a la població veina de Kyabé, a través del jesuïta mallorquí Manolo Fortuny. Per saber més sobre els projectes, podeu clicar aquí.

Si cliqueu aquí està disponible el resum amb els ajuts de la darrera campanya i el seu impacte en el col·legi.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!