• Prega i ajuda a les Vocacions


  22 d’abril- Jornada Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Crida, resposta i Missió


  Presentació Jornada de Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Missatge del Papa per les Vocacions


  "Escoltar, discenir, viure la crida del Senyor"
 • Què és Vocacions Natives?


  Una jornada de pregària i ajuda a les vocacions als Territoris de Missió
 • A qui ajuda Vocacions Natives?


  A 75.000 seminaristes i 6.500 novicis/es i 2000 formadors als territoris de missió
 • Com col•laborar?


  Amb un donatiu o amb una beca missionera per les Vocacions dels Territoris de Missió
 • Pregària Vocacional


  Recursos de pregària per l’oració diària a escoles i instituts

Com arriben els diners del DOMUND?

Ja hem començat a escalfar els motors per la celebració del DOMUND 2014.Durant aquestes setmanes recordem especialment els missioners i missioneres, coneixem la tasca que desenvolupen, preguem per les poblacions que acompanyen. Al mateix temps, es fan col·lectes especials per col·laborar, també econòmicament, amb les nostres comunitats germanes, més empobrides.La pregunta que molts es fan és: on va a parar els diners recollits durant la jornada del DOMUND? Com arriben els donatius als missioners i missioneres?Aquí t’expliquem quin és el recorregut de l’euro que tu dones fins que arriba a la seva destinació.


Col·lecta de donatius

 1. Durant tot l’any es reben donatius per als missioners a les parròquies. Es concentren principalment el dia del DOMUND. Hi ha persones que fan aportacions periòdiques o aporten herències. També es compten els beneficis de la targeta Visa Domund.
 2. Tots els donatius són rebuts per Obres Missionals Pontifícies (OMP). En un primer moment arriben a les seus diocesanes i elles fan l’enviament a les OMP España.

Repartiment de donatius a Roma
 1. Aquests diners passen a formar part del Fons Universal de Solidaritat, format per les aportacions de tots els països, que posa a disposició del Sant Pare per tal d’ajudar a les necessitats de tots els territoris de missió.
 2. L’Assamblea General de les OMP es reuneix al maig a Roma. Estudia totes les sol·licituds d’ajuda rebudes i decideix com es reparteixen equitativament els diners del fons entre els 1.103 territoris.
 3. La Secretaria General indica a OMP España on ha d’arribar els diners recaptats. Sempre es reserva una quantitat per a possibles emergències.

Enviament dels donatius a les missions 
 1. OMP España envia els diners als territoris de missió, a través de les nunciatures apostòliques,  des d’on arriba immediatament als seus destinataris.
 2. Els destinataris rendeixen comptes dels diners rebuts amb justificació documental i testimonis d’agraïment. 

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!