• Prega i ajuda a les Vocacions


  22 d’abril- Jornada Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Crida, resposta i Missió


  Presentació Jornada de Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Missatge del Papa per les Vocacions


  "Escoltar, discenir, viure la crida del Senyor"
 • Què és Vocacions Natives?


  Una jornada de pregària i ajuda a les vocacions als Territoris de Missió
 • A qui ajuda Vocacions Natives?


  A 75.000 seminaristes i 6.500 novicis/es i 2000 formadors als territoris de missió
 • Com col•laborar?


  Amb un donatiu o amb una beca missionera per les Vocacions dels Territoris de Missió
 • Pregària Vocacional


  Recursos de pregària per l’oració diària a escoles i instituts

Què vol dir el DOMUND amb "reneix l'alegria"???

Joan Soler i Ribas, sacerdot gironí, és un missioner del IEME de 39 anys que actualment està en Dapaong, Togo, des d'allà ens envia el seu testimoni missioner: 

misionero español en Togo

Benvolguts tots, el que us escriu és un sacerdot diocesà de Girona pertanyent al IEME, en missió a Togo. Us vull explicar el que significa en la meva missió concreta la frase "Reneix l'alegria". I us podria dir que l'alegria reneix cada vegada que aconseguim que les persones que ens envolten descobreixin l'alegria que Déu va posar ja en el seu cor. 

En les meves tasques diàries aquesta alegria reneix: 

Per Pasqua, quan els catecúmens adults reben el bateig, la comunió i la confirmació i canten i ballen, perquè se senten plens de l'amor de Déu. 

A la llar dels aprenents, quan un d'aquests joves, descobreix que té unes capacitats que ignorava, i veu amb esperança el seu futur, i somriu. 

A l'escola d'alfabetització de la nit, quan una d'aquestes dones aconsegueix aprendre a llegir i escriure, i escriu a la pissarra: "Jo sóc feliç". 

Amb els joves del grup vocacional, quan un d'ells se t'acosta al despatx, i amb una mirada tímida et diu: m'agradaria ser sacerdot com tu. I tu somrius, i ell somriu, i t'adones que Déu continua treballant en el secret de cada cor. 

En la visita als malalts, en les trobades amb els joves, en els partits de futbol, en els grups de música, en el repartiment de queviures, en el grup de teatre, a la feina de Càritas, en els grups d'oració, en les xerrades de sensibilització agrícola i familiar, en les catequesis, en les campanyes d'evangelització ... 

en definitiva en qualsevol activitat de la parròquia, perquè allà on hi ha un veritable cristià, allà sempre reneix l'alegria, l'alegria de la fe, sobretot en aquesta soferta Àfrica, la filla estimada de Déu.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!