• Prega i ajuda a les Vocacions


  22 d’abril- Jornada Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Crida, resposta i Missió


  Presentació Jornada de Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Missatge del Papa per les Vocacions


  "Escoltar, discenir, viure la crida del Senyor"
 • Què és Vocacions Natives?


  Una jornada de pregària i ajuda a les vocacions als Territoris de Missió
 • A qui ajuda Vocacions Natives?


  A 75.000 seminaristes i 6.500 novicis/es i 2000 formadors als territoris de missió
 • Com col•laborar?


  Amb un donatiu o amb una beca missionera per les Vocacions dels Territoris de Missió
 • Pregària Vocacional


  Recursos de pregària per l’oració diària a escoles i instituts

#VocacionesNatives. Gràcies des l'Índia

Un sacerdot indi, acabat d'ordenar, agraeix el recolzament rebut de part de #VocacionesNativas. "M'adono que tot el benestar material que he gaudit durant els anys de formació, ha estat gràcies a l'ajuda i als sacrificis de moltes persones bones, persones que treballen i col·laboren per l'Obra Pontifícia de Sant Pere Apòstol".      El jove indi Kokto Kurian, d'una familia amb pocs recursos i orfe de pare, avui és sacerdot i rector a Kohima, la seva terra. Acabat de ser ordenat sacerdot, escriu des la seva primera parròquia, agraint la generositat de totes aquelles persones que col·laboren amb la Jornada de #VocacionesNativas i que han fet possible que avui dia sigui sacerdot. 
    Sembla una coincidència, però la seva parròquia està dedicada al patró de les vocacions, Sant Josep. Encara que és un petit poblat, de la seva parròquia en depenen 11 petits pobles i dos instituts d'educació secundària. En aquesta zona de la India, la més oriental, sobre de Birmania, més del 80% de la població és cristiana.
    En una carta adreçada a l'Obra de Sant Pere Apòstol, que promou la campanya de #VocacionesNativas, en territoris de Missió; el pare Kokto es presentava amb humilitat: "Sóc fill del senyor Titus Meremon i de la senyora Elizabeth Ningtsashe. Tinc dos germans i tres germanes. Pertanyo a la tribu Yimchumgrii Naga, de Nagaland. L'any 1992 vaig perdre el meu pare i va ser la meva mare qui ens va educar amb grans sacrificis"...Amb sis fills i vídua, la mare de Kokto, va aconseguir que quatre dels seus fills trobessin feina i es casessin. Kokto va voler ser sacerdot i ho ha aconseguit. La filla petita també va sentir la crida de Déu i avui és religiosa de la congregació de les Germanes Adoratrius. 

      Avui, el sacerdot recorda amb afecte els darrers anys al seminari del Bon Pastor de Kohima: "Valoro la llibertat que se'ns va donar, a mi i als meus companys, per actuar com adults responsables que volen ser sacerdots...recordo els moments de pregaria i la vida de la comunitat que sense dubte, van consolidar la meva vocació". La cinquantena de seminaristes de Kohima, sempre han tingut al seu costat el suport de Sant Pere Apòstol, una de les quatre Obres Missionals Pontifícies, que s'ocupa que aquestes vocacions no es perdin per manca de recursos econòmics. 

Podeu col·laborar amb un donatiu per a que milers de seminaristes, novicis i novies arreu del món, puguin arribar a ser sacerdots. Cliqueu  aquí.0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!