• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Als 50 anys del Decret Ad Gentes

El Decret Ad Gentes, sobre l'activitat missionera de l'Església, fou promolgut per Pau VI, el 7 de desembre de 1965, durant la quarta i darrera sessió del Concili Vaticà II.
Amb motiu del 50 aniversari de la seva publicació, se'ns ofereix la possibilitat de redescobrir el text i actualitzar-lo als moments històrics que estem vivint. 


El Decret assenyala els principis de l'activitat missionera per a l'arribada del Regne de Déu (AG 1). Assenyala el deure de tot el poble de Déu, especialment dels bisbes; "d'anunciar l'Evangeli a tot el món" (AG 29), la responsabilitat dels missioners que s'encarreguen de l'evangelització (AG 23) i el com assolir la constitució de comunitats de fidels ben estructurades (AG 15).
Tota l'Església és missionera, "els fidels tenen dons diferents" i "han de col·laborar en l'Evangeli cadascú segons la seva oportunitat (AG 28), tots han de sentir com a pròpia aquesta tasca (AG 36). 
L'activitat missionera queda entesa en la "missió" de l'Església i es detalla que ha d'entendre's com a "missions" (AG 6). Redefineix l'estatut de la Congregació per a l'Evangelització dels Pobles (AG 29), la cooperació de tot el poble de Déu en l'activitat missionera i subratlla també la importància de mantenir la relació amb qui la desenvolupen (AG 37).
El text del Decret Ad gentes va ser aprovat, després de set redaccions, per 2394 vots afirmatius i només 5 negatius. Va ser la votació més alta de tot el Concili. 

Article de Sor Gemma Morató, el podeu trobar complet clicant aquí.
Podeu consultar el Decret íntegre clicant aquí.


0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!