• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Presencia lleidatana a la canonització dels pares de Sta Tereseta

Amb motiu de la Canonització dels esposos  Luigi Martin i Zélie Guérin, pares de Santa Teresina del Nen Jesús, el primer matrimoni de l’historia canonitzat conjuntament; el Santuari Parròquia de Lleida, l’únic a Espanya dedicat a la Santa, ha peregrinat a Roma del 16 al 19 d’octubre, per participar a la solemne Cerimònia de Canonització a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, el diumenge dia 18. 


El Papa Francesc va presidir la solemne Celebració , concelebrant amb els membres de la Cúria Romana, centenars de sacerdots i Religiosos, arribats d’arreu del mon i també membres d’altres comunitats cristianes.
         La Plaça es va omplir amb milers de peregrins entre el que hi eren el grup de Lleida amb el Pare Jesús Sans, Prior del Santuari acompanyat del Pare Justin,  Carmelita del Santuari de Lleida, que varen poder concelebrar amb el Sant Pare. Es van viure moments molt emocionants conjuntament amb d’altres comunitats religioses que varen ser presents per la Canonització.  També d’un sacerdot Italià, Francesco Gattolauna  i una religiosa espanyola, Sor Juana de la Cruz del monestir de Cubas de la Sagra, Madrid, Diòcesis de Getafe.

         Al finalitzar la celebració el sant Pare amb el Papa mòbil va volta la plaça i ens va donar l’ocasió de veure’l mol prop i rebre la seva benedicció.

          El dissabte dia 17 al vespre vam participar a la vigília d’oració a la Casa General dels Carmelites de Roma, en preparació pel gran aconteixement de la canonització de Luigi Martin i Zélie Guerin.

        El diumenge dia 18 desprès de l' acte de Canonització, varem fer la ruta dels Palaus i Esglésies  pel centre de Roma;  també  la zona més Comercial de la ciutat. Per acabar, el dilluns dia 19 al matí, participant a l’Eucaristia d’acció de gracies per la Canonització del matrimoni Martin Guerin, a la Catedral de Sant Joan de Letran, Seu del Bisbe de Roma; que es va omplir amb molts fidels, pelegrins i sobretot molts joves que van arribar des de Lisieux i d’altres poblacions de França. 


          El peregrins lleidatans varen tornar molt contents per haver pogut viure aquest gran aconteixement. Molt agraïts a la Comunitat carmelitana de Lleida per l’organització i l’acollida tan familiar i entranyable.

M. Carmen Sabador.

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!