• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

IV DIADA MISSIONERA

LA DELEGACIÓ DE MISSIONS TANCA EL CURS AMB LA IV DIADA MISSIONERA

COMERÇ JUST, MISSIÓ DE TOTS

El passat 16 de juny la delegació de missions va tancar el curs 2017-2018 , amb la IV Diada Missionera . aquest any sota el títol " COMERÇ JUST , MISSIÓ DE TOTS".

Vam començar aquesta  diada compartint un sopar amb els ponents que participarien al dia següent per poder conèixer-nos, i compartir experiències , i alhora treballar i organitzar entre tots el matí de la Diada.

En aquesta diada eren presents la Pilar de Intermón oxfam, el Manolo de comerç just de càritas i el Vicent , missioner laic de Ocasha , que va engegar un projecte de comerç just a Bolívia.

Després de les inscripcions va començar la diada ,aquest any ens va acollir la parròquia de santa Teresa de L ´Infant Jesús de Lleida.La Trini va dirigir la pregària,moment de reflexió,i  de ficar-se  en mans de Déu.

En acabar al Maite, va moderar els ponents i posteriorment després de l´esmorzar el grup de reflexió , on es va  poder parlar i reflexionar de tot el que ens havien explicat els ponents.

La Pilar coordinadora de Intermón Oxfam , a Lleida ha fet la introducció  al comerç just, ha donat dades,també  ha explicat que fan des de intermón oxfam, tot seguit el Manolo  explica en la seva ponència perquè càritas  aposta pel comerç  just , quin paper té l església, i que ens diu la doctrina social de l´església.

I per acabar les ponències  en Vicent Roig , laic missioner de Ocasha ,  va explicar la seva experiència a Bolívia , on hi va estar mes de tres anys amb la seva dona , i com s´engega un projecte com aquest , però també com pot caure aquest tipus de projectes ,perquè de l´èxit van al fracas.

 

En acabar es va  compartir un esmorzar , i mes tard en grups es va  reflexionar del que es pot fer tres , quina es la  missió que com a creients i com a missioners de l´església   amb el comerç just. 

 Va servir molt tot el que els tres ponents van explicar en les seves ponències per veure i entendre una altra realitat , i el que tots podem fer des d´aquí.va ser un diàleg molt amè i ric en idees que vam  construir i desenvolupar entre tots els que allí es trobaven.

 

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!