• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Els missioners a Japó i la seva paraula de vida als “Hikikomori”



Missioners pel Món ens porta  fins a Osaka, la segona ciutat més gran de Japó. Allí, els missioners espanyols cuiden a la petita comunitat de fidels de l'Església Catòlica (només un 0.4 %), oferint assistència espiritual i social a una població que ho té tot, però que sofreix, sobretot entre els seus joves un fenomen d'aïllament i dificultat per comunicar-se que els japonesos han batejat com “hikikomori”.misioneros por el mundo.


A l'Església de la Sagrada Família, d'Osaka, es troba el missioner Miguel Ángel Aragó Moreno, sacerdot diocesà de Conca, i pertanyent a l'Institut de Missions Estrangeres (IEME). Unes 26 persones estan en aquest moment en el grup d'Introducció al Cristianisme que ofereix la parròquia, per poder batejar-se en Pasqua.
El claretiano Félix Martínez San Martín, nascut en Aranda de Duero (Burgos), porta 36 anys a Japó. En Hirakata (una espècie de “ciutat dormitori” d'Osaka), atén l'església de la Verge de Guadalupe, l'única per a una ciutat de prop de 450.000 habitants (uns 1.600 catòlics).

Un altre claretiano, el missioner Josep María Abella, nascut a Lleida, va anar el superior general d'aquesta Congregació entre 2003 i 2015. Quan el missioner va rebre a Missioners pel Món, el Papa Francisco no li havia nomenat encara bisbe auxiliar d'Osaka (va ser consagrat el 16 de juliol en la Catedral d'aquesta diòcesi). Abella afirma que només a partir de la vivència personal de la fe, d'explicar la pròpia experiència, es pot obrir el camí a l'Evangeli entre els no creients. Al Centre Pastoral Social de la diòcesi d'Osaka, l'Església Catòlica treballa pels drets humans i la justícia social, i ofereix ajuda a refugiats, immigrants, indocumentats, i també a un grup de japonesos poc coneguts, els “Buraku”, que són els marginats de Japó. En aquesta “realitat eclesial petita però significativa”, l'avui bisbe auxiliar d'Osaka, afirma que l'únic poder de l'Església a Japó és “el poder de la transparència, de la sinceritat i de la connexió entre el que diu i el que fa”.
Missioners pel Món s'emet els dissabtes a les 11,40 (després de la Missa). Els programes poden veure's en redifusión els dimarts a la mateixa hora.
, podeu  veure a la web del programa
http://trecetv.es/programas/misioneros-por-el-mundo

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!