• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

GUATEMALA SEMPRE LA PORTARÉ AL COR

GUATEMALA SEMPRE LA PORTARÉ AL COR,

les coses més importants de la vida ja les he fet. Ara el que pugui venir serà de propina, un regal...


LA GERMANA TERESA MALUQUER , HA COMENÇAT A LA DIÒCESI DE LLEIDA UNA NOVA  MISSIÓ..


La germana Teresa , de la congregació de les Dominiques de l´Anunciata,missionera durant 14 anys a Guatemala , i al costat de la germana dolors Prenafeta , van dur a terme  diversos projectes , un dels quals a la ciutat de Gabon, amb infància .
Ara des de fa un parell d' anys la Germana Tersa viu a Lleida a la petita comunitat que tenen , molt a prop de l' escola , FEDAC de la nostra ciutat.
La germana Teresa, Va néixer el dia 1 de febrer de 1945 al petit poble d’Alentorn, al nord de La Noguera.
Als catorze anys, quan va acabar el batxillerat elemental ( el que seria ara la ESO) tenia clar què volia fer amb la seva  vida,  Però era massa jove i va haver d’esperar fins als disset anys.
Als disset anys, setembre de 1962, va deixar el poble, per fer el noviciat, la primera etapa de formació religiosa, juntament amb altres noies que sentien la mateixa inquietud, a la ciutat de Vic.

L’any 1966 es va traslladar  a Madrid per fer el PREU, que tancava el cicle de l’educació secundària i preparava per entrar a la universitat.Quan va acabar la universitat va exercir de mestra en vàries escoles i cap als trenta anys va arribar el moment de fer realitat el somni que portava en el cor des dels catorze anys,

Aquella il·lusió que havia anat creixent en el meu cor i la gran generositat de la meva família, especialment dels pares, van fer , finalment possible el meu somni de l’adolescència. El dia 21 de novembre de 1978, agafava un avió a Madrid direcció Guatemala, allí va estar durant 14 anys . la Germana Teresa ens explica que  va ser difícil al començament però aviat  l’enyorament  va donar pas a l’alegria i a la satisfacció de veure com l’escola creixia i com, de mica en mica, la situació d’aquella gent pobra i marginada anava canviant.
Ara la germana Teresa te una altra missió a Lleida ,acompanyant a les germanes mes grans de la seva comunitat , i el Senyor , l' ha posat en el camí que recorrem amb la delegació de missions de  Lleida , ha fet que pugui conèixer-la , parlar amb ella , i ara la Germana Teresa forma part de la gran família missionera de la diòcesis de Lleida , de ben segur que la podreu veure i parlar amb ella .
Gràcies Germana pel seu testimoni  de vida






0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!