• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Carta d'un missioner lleidatà


Cali, octubre 2.012

Joan Miquel Martínez, missioner a Cali, Colombia


Parlar de missions encara a alguns els pot sonar a cosa passada de moda, que és manifestació del fanatisme d’algunes persones o inclús que respon a la quimera que determinats individus tenen per anar a “terres llunyanes”.
Potser per poca informació i formació, ens podem quedar amb aquestes imatges deformades o altres similars.

Voldria que seguíssim la postura que té Jesús en l’evangeli de Lluc al capítol 19 en l’episodi on es troba amb Zaqueu:
Enmig de la multitud veiem a Jesús que es manifesta com el Fill de l’home que ha vingut a “buscar” i a salvar el que estava perdut. La trobada es fa, doncs, per l’amor de Jesús que “busca” a Zaqueu, vencent els obstacles que es van interposant. I a la vegada Zaqueu també està “buscant”. Aquest, començant pel que sembla una mera curiositat, es transforma en una generosa i alegre acollida de Jesús i acaba convertint-se a Ell.

Encara que sigui una reflexió poc acurada, m’atreveixo a dir que la missió demana fer com Jesús:
Algunes actituds missioneres des de Jesús que podem subratllar: Tenir confiança en l’altre, pensar que es poden superar les dificultats per trobar-se, disposats a ser buscadors de la veritat, el saber vèncer obstacles com poden ser els prejudicis o les etiquetes que marquen d’entrada postures que no sempre corresponen a la realitat o el pensar que tot s’arregla amb una estoneta de conversa o que estic tant il·lusionat amb el que crec que el més lògic es que l’altra part també ho vegi com jo,..
No cal oblidar que el missioner va convençut que està en mans de Déu i que l’obra de la salvació és per la gràcia divina que alguns accepten. Som, d’alguna manera, les persones que treballem en un doble sentit: col·laborant a Qui ens ha fet el do de viure el seu estil i, a la vegada, a favor de les persones.
No ens ha d’estranyar, per tant, que l’Església digui i d’alguna manera ens recordi que la missió o evangelització és un dret i deure per a tots els batejats. Així ho podem veure, per exemple reflexat en el documents del Concili Vaticà II, passant per l’encíclica ”Evangelii Nuntiandi” i altres documents eclesials, i com també amb altres paraules afirma l’actual Papa en aquest Any de la Fe, que la joia de creure la volem comunicar a altres a fi de que també en puguin gaudir. I això afortunadament es pot viure en qualsevol lloc del planeta.

Joan-Miquel Martínez

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!