• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Missionera lleidatana ens parla del Sant Pare

Maria Teresa Calzada Olona és una missionera dominica de l'Anunciata, originaria de Lleida. Fa molts i molts anys que dedica la seva vida a servir a les comunitats de Añatuya, ciutat de la província de Santiago del Estéreo, al nord d'Argentina .
Li hem demanat quines són les seves primeres impressions en saber que el nou Sant Pare és argentí. Li hem demanat que n'espera i quina ha estat la reacció de les persones que acompanya.
Aquesta és la seva resposta fresca:

Al nostre Sant Pare, vaig tenir l’oportunitat de conèixer-lo en algunes trobades de catequesi, en la celebració a Buenos Aires de la Missa de la canonització del nostre Fundador, sant Francesc Coll. També en uns estudis bíblics vaig poder gaudir dels seus escrits i recordo que un dels treballs vaig entitular-lo: " L´Amós del segle XXI".
La germana M. Teresa
en una imatge d'arxiu

Com veiem el nostre Sant Pare?. Preocupat per l’educació com a promoció integral de les persones, un desafiament fort, perquè tots arribin a reconèixer i experimentar la seva dignitat.

Home de una pastoral comunitària i col·legiada. Sempre consultava les seves propostes en la seva diòcesi.

Va saber caminar amb el poble i va penetrar amb la seva presència  en els llocs més pobres de la ciutat "les villes misèries" donant molt suport als "sacerdots villers" , és a dir els que treballaven amb els pobres, els més pobres.

De molta pregària i discerniment, senzill, amb arrels cristianes molt pregones.
Sap escoltar a tots per veure els camins que condueixen la nostra història. Respectuós amb tots els diferents estats : religiosos, sacerdots, laics.

Tenim una gran esperança  que ens ajudi a reconstruir la unitat de l’església i els cristians sapiguem despertar la consciència social.
L’alegria de tots al rebre la notícia va ser de molta alegria i ens ha despertat el sentit de responsabilitat, desitjos de fer les coses més bé.
Hem vist un signe que Déu segueix acompanyant al Poble en aquest moment de la història.

Moltes més coses podríem dir, però en síntesi “estem plens d’alegria"

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!