• Missatge del Papa


  "El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà"
 • DIA DE HISPANOAMÈRICA 2018


  Esglèsies joves, alegria i esperança
 • JOVES I MISSIÓ


  “Escoltar als joves i fer-los protagonistes” Francesc
 • Guia Compartir la Missió 2018


  Propostes de voluntariat missioner per joves
 • TROBADA MISSIONERA DE JOVES 2018


  6 al 8 d’abril, El Escorial, Madrid
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves

Tot recordant Mons. Romero


Enguany Diumenge de Rams coincideix amb la data de l'assassinat de Monsenyor Oscar Romero. Passen els anys i encara hi ha persones que commemoren la seva vida, al costat dels més necessitats.  Però qui va ser Oscar Romero?

Monsenyor Óscar Arnulfo Romero, Pastor, Profeta i Màrtir. Va néixer a El Salvador el 15 d'agost de 1917. Va ser ordenat sacerdot a Roma. El febrer de 1977 és nomenat arquebisbe de Sant Salvador. Óscar Romero va ser un home sincer, d'una fe indestructible en el Déu de la vida enmig d'una història de dolor i de mort.

Enfront de la cruel repressió perpetrada per les forces armades i oligàrquiques, va optar per la defensa dels drets humans al costat dels pobres. Va proclamar incansablement la dignitat de la persona humana i va denunciar amb valentia l'explotació i la repressió.

Es va convertir en «la veu dels sense veu». Amenaçat de mort, va confessar: No crec en la mort sense resurrecció. Si em maten ressuscitaré el poble salvadoreny ... Com a pastor estic obligat per mandat diví a donar la vida per qui estimo ... Si arribessin a complir les amenaces, des de ja ofereixo a Déu la meva sang per la redempció i resurrecció del Salvador ... Si Déu accepta el sacrifici de la meva vida, que la meva sang sigui llavor de llibertat i el senyal que l'esperança serà aviat una realitat.

El 24 de març de 1980, mentre celebrava l'Eucaristia, Oscar Romero va caure abatut per un precís tret al cor.
La seva mort martirial  l'ha convertit en una bona notícia per al món d'avui. Romero és el símbol real de multitud de màrtirs d'Amèrica Llatina, esperança d'un món nou de solidaritat, justícia i fraternitat.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!