• Missatge del Papa


  "El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà"
 • DIA DE HISPANOAMÈRICA 2018


  Esglèsies joves, alegria i esperança
 • JOVES I MISSIÓ


  “Escoltar als joves i fer-los protagonistes” Francesc
 • Guia Compartir la Missió 2018


  Propostes de voluntariat missioner per joves
 • TROBADA MISSIONERA DE JOVES 2018


  6 al 8 d’abril, El Escorial, Madrid
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves

Vocacions sacerdotals a Kinshasa

Cartell de la Jornada 2013

OMPress- Vanel-Charles Nsilu i Jean Paul Malonda, són dos seminaristes dels més de 40 que formen part del seminari major Joan XXIII de Kinshasa, a la República Democràtica del Congo. Seguir la llista de noms dels seminaristes, és recórrer les parròquies de Kinshasa, doncs allà és on van madurar la seva fe i van decidir seguir a Crist. 
Són un grup de congolesos que s'ordenaran com a sacerdots en els propers dos o tres anys. En l'altre seminari de Kinshasa, el de Saint André Kaggwa, estudien filosofia uns 67 seminaristes. Una vegada acabat aquest cicle, continuaran la seva preparació al seminari Joan XXIII. 
Tots dos seminaris reben l'ajuda de l'Obra Pontifícia de Sant Pere Apòstol. La jornada de suport a aquestes persones es celebra a Espanya el 28 d'abril. 
El lloc que ocupa el seminari és conegut com la "Cité du Séminaire", ocupa 11 hectàrees. Hi ha una gruta mariana, una parròquia, una llar d'infants, una escola de primària, el propi seminari Joan XXIII, camps de futbol, un cibercafè i camps per conrear la terra, en els que els seminaristes hi treballen, per col·laborar en el pressupost del seminari. 
Quan es va crear el seminari, a l'octubre de 1967, hi havia 12 seminaristes. Avui, entre els dos seminaris hi ha un centenar, que asseguren l' esperança en el futur de l'arquebisbat del Congo. Per això, l'Obra de Sant Pere Apóstol, una de les quatre Obres Missionals Pontifícies, continua apostant per aquesta esperança. 
El lema de la campanya del 28 d'abril és precisament, "vocacions natives, senyal d'esperança". Aquest any a més a més dels 29.450 dòlars enviats per al sosteniment del dia a dia, ha aprovat un projecte de 110.000 dòlars, pels treballs de rehabilitació, que permetin que aquesta "ciutat del seminari", pugui continuar funcionant 40 anys més. 0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!