• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

"Ningú ens pot treure la vida, ja l'hem donat"













D'aquesta manera ho va deixar escrit la germana agustina espanyola, Esther, que juntament amb amb la seva companya Caritat, van ser assassinades la tarda del Domund de 1994 a Algèria, per trets a l'esquena. M ª Paz Martín, provincial de les agustines aleshores, ha testimoniat que les seves companyes van morir per la pau i la fe, i que no es van frenar davant la por.

Juan Cruz Juaristi, missioner a Rwanda, María Paz Martín, missionera a Algèria, Luis Pérez, missioner a Sierra Leone, van oferir el seu testimoni durant la Setmana Espanyola de Missionologia. Ells han viscut en primera persona el segrest o han vist com els seus companys en Missió, eren assassinats. Han estat i són "Testimonis de la fe".

Luis Pérez, missioner xaverià a Sierra Leone més de 25 anys; va ser segrestat durant 10 dies pels rebels, i va viure la mort de quatre Filles de la Caritat que havien estat capturades amb ell. Davant d'un primer moment de por i fracàs, el missioner ha explicat que el segrest el va ajudar a trobar el Crist real, present en el patiment. "Quan vaig arribar a Sierra Leone, creia en Déu. Després dels meus anys de missió, puc dir que estic convençut que la fe és real ", va afirmar el missioner, que va dir que el segrest havia estat per a ell un do, això sí, amarg.

Finalment, Juan Cruz Juaristi, actual delegat de missions de Sant Sebastià, ha explicat com el seu company Isidre Uzkqudun, va ser assassinat a Rwanda; fruit de la violència i de la venjança posterior al genocidi de 1994. El missioner, que sempre havia treballat amb hutus i tutsis indistintament, va denunciar les injustícies que estava vivint la gent del poble, fet que el va portar a la mort.


0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!