• Prega i ajuda a les Vocacions


  22 d’abril- Jornada Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Crida, resposta i Missió


  Presentació Jornada de Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Missatge del Papa per les Vocacions


  "Escoltar, discenir, viure la crida del Senyor"
 • Què és Vocacions Natives?


  Una jornada de pregària i ajuda a les vocacions als Territoris de Missió
 • A qui ajuda Vocacions Natives?


  A 75.000 seminaristes i 6.500 novicis/es i 2000 formadors als territoris de missió
 • Com col•laborar?


  Amb un donatiu o amb una beca missionera per les Vocacions dels Territoris de Missió
 • Pregària Vocacional


  Recursos de pregària per l’oració diària a escoles i instituts

"Ningú ens pot treure la vida, ja l'hem donat"

D'aquesta manera ho va deixar escrit la germana agustina espanyola, Esther, que juntament amb amb la seva companya Caritat, van ser assassinades la tarda del Domund de 1994 a Algèria, per trets a l'esquena. M ª Paz Martín, provincial de les agustines aleshores, ha testimoniat que les seves companyes van morir per la pau i la fe, i que no es van frenar davant la por.

Juan Cruz Juaristi, missioner a Rwanda, María Paz Martín, missionera a Algèria, Luis Pérez, missioner a Sierra Leone, van oferir el seu testimoni durant la Setmana Espanyola de Missionologia. Ells han viscut en primera persona el segrest o han vist com els seus companys en Missió, eren assassinats. Han estat i són "Testimonis de la fe".

Luis Pérez, missioner xaverià a Sierra Leone més de 25 anys; va ser segrestat durant 10 dies pels rebels, i va viure la mort de quatre Filles de la Caritat que havien estat capturades amb ell. Davant d'un primer moment de por i fracàs, el missioner ha explicat que el segrest el va ajudar a trobar el Crist real, present en el patiment. "Quan vaig arribar a Sierra Leone, creia en Déu. Després dels meus anys de missió, puc dir que estic convençut que la fe és real ", va afirmar el missioner, que va dir que el segrest havia estat per a ell un do, això sí, amarg.

Finalment, Juan Cruz Juaristi, actual delegat de missions de Sant Sebastià, ha explicat com el seu company Isidre Uzkqudun, va ser assassinat a Rwanda; fruit de la violència i de la venjança posterior al genocidi de 1994. El missioner, que sempre havia treballat amb hutus i tutsis indistintament, va denunciar les injustícies que estava vivint la gent del poble, fet que el va portar a la mort.


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!