• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Una experiència difícil d'oblidar

Deu joves van passar les seves vacances, l'estiu passat, a la Missió que els Pares Fransciscans Conventuals, tenen a Corozal, Colòmbia. Ara saben que "la injustícia, la soledat, la manca d'oportunitats...té un nom". Un mes va ser suficient per a que aquests nois traguessin el cap a una realitat molt diferent a la que estan acostumats, però necessitaran molt més temps per "pair" el molt que allà van sentir.

"A Corozal, és fàcil arribar, però difícil d'oblidar", ens explicava Andrés, un jove colombià, només arribar a Corozal. Les seves paraules ens van commoure. Arribàvem un grup de joves, tots amb diferents carismes i personalitats, tots amb motivacions i expectatives diferents. Però tots impulsats per un mateix esperit: senzills, disposats, entregats i amb els ulls, el cap i el cor ben oberts. I encara avui, no ens hem oblidat del Corozal.
Colombia és un país de contrasts  En arribar al destí final, ens vam quedar meravellats en veure el paisatge paradisíac  que envolta la ciutat. Però la realitat  en la que viuen els seus habitants és ben diferent, conviuen, enmig de la pobresa, uns 50.000 habitants. Les seves cases estan a mig fer, els carrers sense asfaltar i la llum i l'aigua són escasses.
Ens vam allotjar en el convent de Santa Clara, on viuen quatre frares conventuals que s'ocupen de les tasques pastorals i socials de la ciutat. La seva entrega als altres des la humilitat i la senzillesa, vivint fidels a l'Evangeli, portant a Jesús i la seva paraula, fa que quan un passa per allí, pugui veure la petjada del mateix Francesc d'Asis.
El nostre servei als altres començava sempre amb una pregaria comunitària. Compartir una estona de pregaria ens servia per recordar i tenir present a qui està darrere de tot el projecte, que no és altre que el Senyor. En el seu nom treballem amb els nens en el reforç escolar, acompanyem gent gran... Durant quatre setmanes, vam poder compartir la nostra vida amb al gent de Corozal. La senzillesa de la gent, la seva alegria inexplicable enmig de la pobresa. El servei i l'entrega dels missioners que creuen en un món millor i la seva fidelitat a l'Evangeli, han deixat en nosaltres una petjada inesborrable. 

Si vols saber-ne més



0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!