• Missatge del Papa


  "El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà"
 • DIA DE HISPANOAMÈRICA 2018


  Esglèsies joves, alegria i esperança
 • JOVES I MISSIÓ


  “Escoltar als joves i fer-los protagonistes” Francesc
 • Guia Compartir la Missió 2018


  Propostes de voluntariat missioner per joves
 • TROBADA MISSIONERA DE JOVES 2018


  6 al 8 d’abril, El Escorial, Madrid
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves

40 anys del martiri de Joan Alsina


Es compleixen 40 anys de l'assassinat del sacerdot missioner Joan Alsina a Xile. 
Per aquest motiu el bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, ha celebrat una Eucaristia en memòria seva, a la localitat de Castelló d'Empúries, el seu poble natal. 
En la celebració de la Missa han participat autoritats del poble, sacerdots companys del missioner i el delegat de Missions de Girona, Ricard Sarrà. Després de la celebració de l'Eucaristia, davant la basílica,  en la plaça que porta el seu nom, ha tingut lloc un acte d'homenatge a càrrec de les autoritats del poble.

Fa 40 anys a Xile, Joan Alsina exercia el seu ministeri sacerdotal a la parròquia de San Ignacio de San Bernardo i era el cap de personal de l'hospital de S. Joan de Deu. Tenia 31 anys en el moment de la seva mort.

El dia 11 de setembre de 1973, hores després de produir-se el cop d'estat, va demanar als seus amics de l'església, que si el detenien no fessin res, doncs ell volia compartir la sort dels treballadors. De manera que es va presentar al seu lloc de treball, a l'hospital, com qualsevol altre dia, i va ser detingut. Fou torturat. Inconscient va ser traslladat al Internado Nacional Barros Arana i més tard al Pont Bulnes; on fou afusellat per ordre de López Almarza. El soldat que acabà amb la seva vida, (Nelson Bañados, qui més tard es suïcidà turmentat pels remordiments), declarà que el sacerdot li digué just abans de morir: "si us plau, no em tapis els ulls, dispara de front per a que pugui veure't i perdonar-te".
El seu cos va aparèixer a l'Institut Mèdic Legal de Santiago, el 27 de setembre de 1973. Va ser sepultat l'endemà, al Cementiri parroquial de San Bernardo. 


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!