• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Sant Pare: "El Senyor ens porta al seu Regne "

El Sant  Pare  Francesc va clausurar ahir l'Any de la fe. En la solemnitat de Crist Rei,  el Papa va recordar que havia estat convocat pel seu predecessor Benet XVI i agraïa "aquesta iniciativa providencial".  Fent referència a la carta de convocatòria, Porta fidei, el Papa afirmava que "ens ha donat l'oportunitat de descobrir, la bellesa d'aquest camí de fe que va començar el dia del nostre baptisme, que ens ha fet fills de Déu i germans en l'Església. Un camí que té com a meta final la trobada plena amb Déu".
En relació a les lectures de la litúrgia de la solemnitat, el Papa va comentar que "tenen com a fil conductor la centralitat de Crist. Crist és al centre, Crist és el centre. Crist centre de la creació, del poble i de la història". Jesús és el centre de la creació i va convidar a prendre com a actitud de vida: "reconèixer i acollir en la vida aquesta centralitat de Jesucrist, en els pensaments, les paraules i les obres" . A més "Crist , descendent del rei David , és precisament el «germà» al voltant del qual es constitueix el poble" i per això , "en ell som un, un únic poble unit a ell, compartim un sol camí, un sol destí" . Finalment ha recordat que "quan Jesús és el centre, fins i tot els moments més foscos de la nostra existència s'il·luminen , i ens dóna esperança , com li va passar al bon lladre en l'Evangeli d'avui". Així que va convidar a reflexionar i a repetir l'oració del bon lladre: " Recorda't de mi , Senyor, tu que ets al centre, tu que estàs en el teu Regne", perquè "la promesa de Jesús al bon lladre ens dóna una gran esperança: ens diu que la gràcia de Déu és sempre més abundant que la pregària que l'ha demanat. El Senyor sempre dóna més, és tan generós, dóna sempre més del que se li demana: li demanes que es recordi de tu i et porta al seu Regne" .
En concloure aquest Any de la fe, hem de recordar i agrair a tots els missioners i missioneres que treballen pel regne de Déu a tot el món. Són ells els que fan contínuament present la petició que fem en el Parenostre "vingui a nosaltres el vostre Regne" , enmig de moltes persones i pobles que encara no coneixen Jesús ni l'Església. A més són testimonis de  la vinguda del regne de Déu amb les seves obres i proclamen i celebren la fe en Jesucrist. Per això  Déu  beneeix  abundantment a ells i a les seves obres, perquè " el Senyor sempre dóna més, és tan generós, dóna sempre més del que se li demana".

El Sant Pare Francesc concloïa dient: "Jesús és el centre dels nostres desitjos de goig i salvació. Anem tots junts per aquest camí”. Què no  oblidem mai en el nostre camí de la fe, que els missioners són els que obren aquests camins per tot el món i anuncien i fan present el Regne de Déu sembrant esperança i alegria en els cors.
Juan Martínez, sacerdot, col·laborador de OMP, Madrid. 

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!