• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Presentació Jornada Infància Missionera

"Els nostres petits volen ajudar als nens refugiats de Síria, nens que són més pobres que ells".

Des de 2006, el Líban forma part de la Infància Missionera, una xarxa de solidaritat infantil, present a 126 països. Els infants libanesos no només reben col·laboració internacional, també n'aporten. L'any 2013 van entregar 15.800 dòlars al Fons Universal de Solidaritat de la Infància Missionera. 
Ahir és va presentar a Madrid i en  roda de premsa, la Jornada de la Infància Missionera que es celebrarà el dia 26 de gener. 
D'esquerra a dreta: Anastasio Gil, director d' Obres Missionals Pontifícies España; Paul Karam, director d' Obres Missionals Pontifícies Líban; Nada Haddir, secretaria de Infància Missionera Líban; Damian Díaz, delegat de missions de Ciudad Real.

"Intentem fer coses senzilles per a motivar els infants en l'esperit missioner", ha explicat Nadda Haddir, secretaria de la Infància missionera al Líban. Donatius de roba o visites a les families de refugiats sirians. Els nens i nenes de la Infància Missionera del Líban han fet donatius que han arribat a Sudan, Irak i Madagascar. Aquest infants, segons ha explicat Haddir, també ajuden als nens del seu país, que es troben en dificultats: "els nostres petits volen ajudar als nens refugiats sirians, nens que pateixen més necessitats que ells". 
Paul Karam, director de les Obres Missionals Pontificies del Líban, ha desgranat les dificultats socials i polítiques que viu el seu país. El principal problema és la immigració. Líban acull un milió i mig de refugiats siris, i el país no té capacitat d'afrontar aquest problema. "L'Església ha d'obrir la consciència de la comunitat internacional, per a prendre la responsabilitat davant els refugiats i per a promoure el camí de la pau enfront la guerra".

Les diòcesis espanyoles dinamitzen de diverses maneres, l'esperit de la infància missionera, resumit en el lema: "els nens ajuden els nens". A la diòcesi de Lleida, la Delegació de Missions ofereix materials a agents de pastoral, catequistes i professors de religió, per facilitar la tasca de sensibilització dels nostres infants. Aquest treball tindrà un moment especial amb la celebració de la Fira de la Infància Missionera el 25 de gener. 

A nivell mundial, Infància Missionera va finançar 3.020 projectes durant l'any  2013. Tots ells projectes pastorals i socials destinats a infància. Durant la crisi, els nens i nenes de l'estat espanyol, han enviat més de 24 milions de dòlars destinats arreu del món. 

Més informació i fotografies aquí.


                                                                                                                                             

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!