• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Els nens ajuden els nens (VI)

Arrel de la Infància Missionera, hem vist com les escoles del nostre bisbat treballen  la dimensió missionera durant tot el curs. Avui: Col·legi Sagrada Família de Lleida.

El centre es mou en favor dels desfavorits.
Les germanes de la Sagrada Família d’Urgell es distribueixen arreu del món en diferents comunitats. A Lleida existeix una comunitat des de l’any 1889, que realitza el seu servei pastoral a través de l’educació dels infants.

Les germanes, mitjançant l’educació, participen de la  missió evangelitzadora de l’Església. Un profund sentit eclesial i de comunió amb els representants de l’Església ha marcat la vida de l’Institut des dels seus inicis. I això no és un eslògan per quedar bé, és una convicció profunda de la  manera de ser i de fer perquè, como diria la fundadora Anna Maria Janer: “Nosaltres estimem l’Església més que la pròpia vida”.

Avui les germanes treballen pastoralment amb els laics. Les  realitats a les que  han de donar resposta són diverses: famílies desestructurades, immigració creixent, manca de sentit transcendent de la vida que genera desànim i desorientació.

Què podem fer per a donar resposta a aquestes situacions? Més enllà de solucions puntuals, les germanes aporten dues  actituds fonamentals: l’amor i el servei. Un amor que les fa voler estimar com Déu ens estima. Un servei que vol donar resposta a la necessitat dels germans.

Les germanes arreu del món.
Tant en el camp educatiu com en l’assistencial, es plantegen la necessitat de redescobrir la identitat cristiana que ha donat origen als centres escolars. Des del respecte a la diferència de l’altre, volen donar a conèixer qui son i què ofereixen. Amb transparència i coratge, sense complexes. Des d’una convicció profunda, això sí: que la cura dels malalts i ancians i l’educació dels infants i joves són cabdals per a canviar el nostre món.

El 15 de febrer de 2013, es va donar el tret de sortida de la nova Província, formada pels següents països: Espanya, Andorra, Guinea Ecuatorial, Mèxic i Perú.

L’equip de Pastoral de l’escola Sagrada Família de Lleida, format per professors del centre; treballa per donar a conèixer la missió d’aquestes germanes a d’altres parts del món.
La cadena solidària, una de les activitats del centre.
L’activitat més destacada és la Setmana Solidària que s’organitza cada curs. Durant aquesta setmana,  es dóna a conèixer una de les comunitats de les germanes a d’altres països del món. Es sensibilitza als alumnes entorn les condicions de vida d’aquella part del món i la tasca de les germanes.
La setmana finalitza amb un berenar solidari que serveix per recollir fons per aquella missió concreta.
El curs anterior la Missió escollida va ser la que les germanes tenen al Perú i l’anterior  la de Nsork –Guinea Ecuatorial.

De tant en tant, les germanes que viuen al servei d’aquestes missions fóra de Lleida, tornen a Catalunya per passar un temps de descans, visitant familiars, etc. Aquestes períodes són aprofitats per les germanes per visitar l’escola i compartir la seva experiència amb els alumnes.

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!