• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Els nens ajuden als nens (V)

Ja hem celebrat la Jornada de la Infància Missionera. Com diu el lema que inspira aquest moviment d'abast mundial; els nens ajuden els nens. Les escoles del nostre Bisbat aposten per aquest ideal. Mestres i professors, des dels equips Pastorals dels col·legis,  fan una tasca de sensibilització vers els empobrits. I això ho expressen de diferents formes. Us anirem oferint una sèrie d'articles, en els que diferents col·legis ens mostren com treballen la realitat missionera amb els nens i nenes. Avui: Col·legi Santa Anna de Lleida


Les germanes de la Caritat de SantaAnna, van crear la Fundació Juan Bonal. El seu objectiu és esdevenir un camí per l’expressió de la solidaritat i cooperació en qualsevol de les seves formes. Dedica els seus esforços als col·lectius més desfavorits, facilitant la integració en la societat.
La Congregació realitza gran part de la seva activitat en països empobrits, donant suport a persones, organismes i entitats socials. D’aquesta manera reuneix 300 comunitats a 30 països.
La Fundació Juan Bonal coordina la tasca i els esforços de tots els centres i obté els recursos per facilitar la seva gestió.
El centre de tot el projecte és la persona. Treballen per construir espais on la persona desenvolupi tot el seu potencial en un escenari d’igualtat, dignitat i justícia.

La Fundació té presència en l’escola Santa Anna de Lleida, a través de les germanes i l’equip de Pastoral de l’escola.
Dos són els programes a través dels quals es pot col·laborar amb les germanes i la Fundació: programa d’apadrinaments d’infants i programes per col·laborar amb els projectes de desenvolupament.

L’escola Santa Anna de Lleida, des del seu equip de Pastoral, desenvolupa especialment el programa d’apadrinaments. Consisteix en que cada classe apadrina un infant que viu en alguna  de les zones on les germanes de la Caritat, tenen alguna comunitat.
La Fundació facilita tota la gestió d’un apadrinament. Per una banda ofereix informació als padrins sobre les activitats dels nens, els centres i projectes que realitza la Fundació. A través d’internet, els usuaris poden conèixer el projecte i el que suposa apadrinar un infant. Amb la quantitat econòmica destinada, es gestiona l’educació, l’alimentació, material escolar i allotjament dels infants en cas d’internats.

Per tal de finançar els apadrinaments i col·laborar amb la Missió de les germanes arreu del món; l’equip de Pastoral del col·legi Santa Anna, promou tres activitats principals durant l’any, una per trimestre: el mercadet nadalenc, el berenar solidari i el gelat solidari.


0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!