• Missatge del Papa


  "El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà"
 • DIA DE HISPANOAMÈRICA 2018


  Esglèsies joves, alegria i esperança
 • JOVES I MISSIÓ


  “Escoltar als joves i fer-los protagonistes” Francesc
 • Guia Compartir la Missió 2018


  Propostes de voluntariat missioner per joves
 • TROBADA MISSIONERA DE JOVES 2018


  6 al 8 d’abril, El Escorial, Madrid
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves

Els nens ajuden els nens (IV)

Ja hem celebrat la Jornada de la Infància Missionera. Com diu el lema que inspira aquest moviment d'abast mundial; els nens ajuden els nens. Les escoles del nostre Bisbat aposten per aquest ideal. Mestres i professors, des dels equips Pastorals dels col·legis,  fan una tasca de sensibilització vers els empobrits. I això ho expressen de diferents formes. Us anirem oferint una sèrie d'articles, en els que diferents col·legis ens mostren com treballen la realitat missionera amb els nens i nenes. 


La Companyia del Salvador és un institut femení de dret pontifici.
El seu lema és “la major glòria de Déu”, perquè a imitació de Crist i en unió amb Ell, està consagrada a l’amor, l’adoració i el fidel compliment de la voluntat del Pare Celestial.
Les religioses tenen presencia a diversos països del món, a través de les seves comunitats vinculades a institucions educatives.
En concret tenen escoles a: Madrid, Lleida, Venezuela, Puerto Rico i Benín.
A l’escola Mater Salvatoris de Lleida existeix un grup missioner.
Aquest és un grup format per joves a partir dels 15 anys, que tenen un desig en el seu cor de fer alguna cosa pels altres i de compartir la fe.
La finalitat del grup és oferir diferents
 activitats d'acció social, moguts per un desig de difondre la caritat cristiana, així com créixer en l'amor i servei a  Déu  i al proïsme.
El lema del Grup Missioner és: “en tot estimar i servir”, i porten una samarreta vermella amb el logo blanc. Realitzen una sortida al mes per visitar diferents residències de la tercera edat, cases bressol, hospitals, etc.
Una vegada a l’any tenen una Missió rural: van a un poble i allí ajuden en la parròquia, visiten els ancians, organitzen jocs als nens, fan catequesi...senzillament, donen testimoniatge de la seva fe.

 Actualment, un grupet de religioses, formen part de la comunitat de Kalalé, a Benín. Viuen en la Missió de Sant Pere, dirigida pels sacerdots de la Societat de Missions Africanes, preparant-se per portar a terme una tasca evangelitzadora de l’Església a través de l’educació cristiana de les joves d’aquell indret.
La construcció de la Casa de Kalalé i l’escola, té el consentiment de la diòcesi de N’Dali.
A més a més d’una escola de Primària i Secundaria per a nenes, segons l’estil educatiu de la Companyia del Salvador; està prevista la construcció d’una llar on internar les nenes de petits poblets dispersos per la zona; per tal que puguin realitzar els seus estudis.
L’escola de Lleida està molt vinculada amb aquest projecte. Durant tot el curs s’organitzen actes diversos per tal de recollir fons econòmics que ajudin a fer realitat aquest somni.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!