• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Els nens ajuden els nens (III)

Acabem de celebrar la Jornada de la Infància Missionera. Com diu el lema que inspira aquest moviment d'abast mundial; els nens ajuden els nens. Les escoles del nostre Bisbat aposten per aquest ideal. Mestres i professors, des dels equips Pastorals dels col·legis,  fan una tasca de sensibilització vers els empobrits. I això ho expressen de diferents formes. Us anem oferint una sèrie d'articles, en els que diferents col·legis ens mostren com treballen la realitat missionera amb els nens i nenes. Avui, el col·legi Maristes Montserrat de Lleida.

SED- Solidaritat Educació i Desenvolupament, és una ONGD, que forma part de l’estructura del col·legi Maristes Montserrat de Lleida.
És un grup de gent, d’inspiració marista, formada per pares, antics alumnes, animadors, professorat...Comparteixen sensibilitats per fer realitat un món més just. En el grup hi ha mestres, educadors, monitors de lleure, joves i altres professionals, que res tenen a veure amb l'educació, però que aporten la seva experiència positiva.
SED sensibilitza vers la solidaritat del Nord amb el Sud. Educa en una visió global més justa i solidària amb la humanitat. Promou i coopera en projectes de desenvolupament amb els marginats i el Sud. L’ONGD Sed-Lleida dinamitza i participa en diferents activitats socials i de sensibilització al col·legi i la ciutat.
Els projectes de sensibilització de SED, es materialitzen en les campanyes que anualment llença l’organització, sense oblidar el suport i la presència en d’altres iniciatives semblants:
Festa de la solidaritat anual
          Donació de sang a l’escola.
 Creació de materials didàctics per treballar la solidaritat i la pau.
Camps de treball-missió a l’estiu.
Edició del butlletí mensual i la memòria del curs.
Treball de denúncia i construcció amb altres ONG.
Participació en el Solidàrium de Lleida.
La major part del treball de SED es desenvolupa a través de projectes de cooperació al desenvolupament humà sostenible. Actualment, SED porta a terme projectes en diversos països. La regió catalana té lligams especialment amb: Madagascar, República Centreafricana, Tanzania, Paraguay i Hungria. En aquests moments s’estan iniciant projectes a Àsia, amb l’objectiu de donar suport als germans en Missió Ad gentes.
SED rep propostes de projectes, a través de les seves delegacions regionals, que són les responsables en els diferents països.
Per col·laborar amb SED, es pot ser voluntàri, per fer algun tipus de Voluntariat al Nord,ja sigui amb la pròpia ONGD SED o amb altres entitats socials. També es pot col·laborar fent algun tipus de Voluntariat al Sud  (Camps de treball). I també fent algun tipus de col·laboració econòmica.




0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!