• CONCURS CÒMICS


  Concurs d’Infància Missionera
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de nens
 • GESTO


  Revista missionera pels nens
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves
 • "Sigues valent, la missió t’espera"


  Descarrega tots els materials per celebrar el Domund 2017
 • Presentació Domund 2017


  "El valor de ser missioners" Anastasio Gil, Director d’OMP Espanya
 • Missatge del Papa pel Domund 2017


  "La Missió en el cor de la fe cristiana"
 • Reflexió Pastoral Domund 2017


  "Qüestió de valentia", Javier Carlos Gómez Director Diocesà d’OMP Valladolid
 • Què és el Domund?


  La jornada on, d’una manera especial, l’Església prega pels missioners i col•labora amb ells
 • A qui ajuda el Domund?


  Els donatius fan possible la tasca evangelitzadora de l’Església en els territoris de missió
 • Què són els territoris de missió?


  Coneix a fons les missions amb el mapa en el que es mostra on estan els missioners i l’ajuda enviada per OMP Espanya
 • Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

150 joves en la trobada missionera a Madrid

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la XI Trobada Missionera de Joves que organitza cada any la Direcció nacional d'OMP a Espanya. Amb el lema
 " Ajuda'ns ", s'han citat a Madrid uns 150 joves vinguts de 22 diòcesis de tota Espanya, vinculats a Delegacions de Missions i de Pastoral juvenil, així com grups i associacions missioneres.
#SientelaMisión ¡Gracias a todos los participantes en el Encuentro Misionero de Jóvenes 2014! https://t.co/u4CagtUQ2d pic.twitter.com/OJaAW0JW0O
— OMP España (@OMP_ES) marzo 24, 2014

La trobada tenia com a objectiu mostrar la situació dels cristians de l’Església perseguida; de les persones que demanen ser tingudes en consideració, d’aquells que demanen ajuda. Només començar, un seminarista xinès deia " val la pena viure la fe encara que et persegueixin . Crist és més important que qualsevol cosa". Íñigo , de Pamplona,  ha hagut de tornar del Sudan del Sud on col · laborava amb els salesians; a causa de la guerra que viu el país. Afirmava que " cal conèixer la realitat com és, no com la penso".  Kenneth , d'origen nigerià , deia : "Un jove sense futur es llança a buscar-lo, la pobresa t'obliga a sobreviure. Ho sé per experiència". Ell, en el moment de naufragar en la pastera en què viatjava, va oferir la seva vida a Déu i avui és sacerdot a Múrcia . Amb aquests testimonis tan provocatius, la resta va venir rodat: un moment de pregària en silenci, una reflexió sobre el tema "els joves i la missió", la "gimcana de la crida” i la celebració de l'Eucaristia , presidida per D. Anastasio Gil , Director Nacional de les OMP .
Tot això va contribuir a afermar el convenciment que els joves poden i han de ser protagonistes de la missió, la qual cosa coincideix amb la intenció missionera del Papa per aquest mes de març. Només faltava ensenyar les vies per a la resposta: el dissabte a la nit, Maite Oiartzun, vicepresidenta del SCAM, va presentar amb una exposició de cartells les diferents congregacions missioneres que hi ha.  Diumenge al matí, amb la taula rodona "la certesa de la crida", es van presentar les diverses formes que ofereix  l'Església per realitzar la vocació missionera.  En ella van intervenir Alberto Lamana, germà missioner combonià, Auxi Neus, laica missionera Javeriana i Amadeo Puebla, sacerdot del IEME . Per concloure, el xaverià Carlos Collantes, va parlar de la necessitat de formar-se bé: "Per molt preparat que pensem que estem, quan arribes a la missió t'adones que tota formació és poca".

Ja de tornada a casa, els joves que han participat comparteixen a les xarxes socials: "Quina gran trobada. Gràcies! , " Sento el cor inquiet ... què ens depararà el futur ? ", " Tant de bo que li fem cas ! " . El fruit de la provocació s'ha donat en aquests joves , ara cal seguir pregant a  " l’amo dels sembrat per a que enviï més segadors”.


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!