• Missatge del Papa


  "El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà"
 • DIA DE HISPANOAMÈRICA 2018


  Esglèsies joves, alegria i esperança
 • JOVES I MISSIÓ


  “Escoltar als joves i fer-los protagonistes” Francesc
 • Guia Compartir la Missió 2018


  Propostes de voluntariat missioner per joves
 • TROBADA MISSIONERA DE JOVES 2018


  6 al 8 d’abril, El Escorial, Madrid
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves

150 joves en la trobada missionera a Madrid

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la XI Trobada Missionera de Joves que organitza cada any la Direcció nacional d'OMP a Espanya. Amb el lema
 " Ajuda'ns ", s'han citat a Madrid uns 150 joves vinguts de 22 diòcesis de tota Espanya, vinculats a Delegacions de Missions i de Pastoral juvenil, així com grups i associacions missioneres.
#SientelaMisión ¡Gracias a todos los participantes en el Encuentro Misionero de Jóvenes 2014! https://t.co/u4CagtUQ2d pic.twitter.com/OJaAW0JW0O
— OMP España (@OMP_ES) marzo 24, 2014

La trobada tenia com a objectiu mostrar la situació dels cristians de l’Església perseguida; de les persones que demanen ser tingudes en consideració, d’aquells que demanen ajuda. Només començar, un seminarista xinès deia " val la pena viure la fe encara que et persegueixin . Crist és més important que qualsevol cosa". Íñigo , de Pamplona,  ha hagut de tornar del Sudan del Sud on col · laborava amb els salesians; a causa de la guerra que viu el país. Afirmava que " cal conèixer la realitat com és, no com la penso".  Kenneth , d'origen nigerià , deia : "Un jove sense futur es llança a buscar-lo, la pobresa t'obliga a sobreviure. Ho sé per experiència". Ell, en el moment de naufragar en la pastera en què viatjava, va oferir la seva vida a Déu i avui és sacerdot a Múrcia . Amb aquests testimonis tan provocatius, la resta va venir rodat: un moment de pregària en silenci, una reflexió sobre el tema "els joves i la missió", la "gimcana de la crida” i la celebració de l'Eucaristia , presidida per D. Anastasio Gil , Director Nacional de les OMP .
Tot això va contribuir a afermar el convenciment que els joves poden i han de ser protagonistes de la missió, la qual cosa coincideix amb la intenció missionera del Papa per aquest mes de març. Només faltava ensenyar les vies per a la resposta: el dissabte a la nit, Maite Oiartzun, vicepresidenta del SCAM, va presentar amb una exposició de cartells les diferents congregacions missioneres que hi ha.  Diumenge al matí, amb la taula rodona "la certesa de la crida", es van presentar les diverses formes que ofereix  l'Església per realitzar la vocació missionera.  En ella van intervenir Alberto Lamana, germà missioner combonià, Auxi Neus, laica missionera Javeriana i Amadeo Puebla, sacerdot del IEME . Per concloure, el xaverià Carlos Collantes, va parlar de la necessitat de formar-se bé: "Per molt preparat que pensem que estem, quan arribes a la missió t'adones que tota formació és poca".

Ja de tornada a casa, els joves que han participat comparteixen a les xarxes socials: "Quina gran trobada. Gràcies! , " Sento el cor inquiet ... què ens depararà el futur ? ", " Tant de bo que li fem cas ! " . El fruit de la provocació s'ha donat en aquests joves , ara cal seguir pregant a  " l’amo dels sembrat per a que enviï més segadors”.


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!