• Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

Finalitza la campanya d'animació missionera


Cada any, des d'aquesta Delegació de Missions; organitzem una setmana d'animació missionera en col·laboració amb el Servei Conjunt d'Animació Missionera (SCAM). Enguany vam comptar amb el suport de José Martín, missioner de la Consolata. Actualment viu a Madrid; dedicat a aquest servei d'animació missionera; després de compartir 24 anys de la seva vida a Etiòpia. 
Durant aquests dies ha recorregut diferents grups escolars, adolescents i joves; grups d'adults vinculats a parròquies i ha atés diferents mitjans de comunicació. Tot plegat ha estat per atansar un bocí de la realitat del poble etíop a la nostra diòcesis. 

Els missioners de la Consolata estan molt presents a Etiòpia a través de múltiples obres socials en diversos camps: educatiu, sanitari i agrícola. La seva estada va passar per tres etapes: durant els deu primers anys va viure a Shashamane, població a 240 km de la capital Addis Abeba, promovent diferents projectes socials i la pastoral parroquial. El segon període va ser de 10 anys més a la capital del país, coordinant els diferents projectes que els missioners de la Consolata tenen al país. Finalment, els darrers 4 anys; els va passar afrontant un nou repte: la fundació d'una nova missió a Ropi, a 84 km de Shashamane. En les seves xerrades s'ha detingut especialment en aquesta darrera etapa: arribar a una zona poblada, sense cap servei (electricitat, aigua potable, terrenys agrícola, etc.); i treballar amb les necessitats de la població local, per millorar les seves condicions de vida; tan a nivell material com espiritual. 

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!