• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Dos Sants Pares: "Missioners per vocació"

L'Església canonitza als Sants Pares Joan XXIII i Joan Pau II el mateix dia que es celebra a l'estat espanyol la Jornada de Vocacions Natives.

                 La Pasqua d'aquest any llueix d'una manera especial. Dos "missioners per vocació", els Sants Pares Joan XXIII i Joan Pau II, seran canonitzats el 27 d'abril, el mateix dia en el que es celebra la Jornada de les Vocacions Natives. 
Els sants Joan XXIII i Joan Pau II, van manifestar una especial sensibilitat vers l'obra missionera de l'església tal i com ho mostren les encícliques Princeps Pastorum, escrita per Joan XXIII, 1959, i Redemptoris Missio, 1990, de Joan Pau II.
Tots dos van donar suport a  l'Obra de Sant Pere Apòstol, fomentant, cuidant i ajudant les vocacions natives, veritable motor en el creixement de les comunitats cristianes als territoris de missió. 
               El contacte que tingueren amb les esglésies particulars, els va ajudar a valorar la riquesa de les diverses cultures, on sorgeixen els evangelitzadors adients, que transmeten la paraula de Déu als seus i els enriqueixen amb els sagraments. 
També nosaltres apostem pel desenvolupament de les Vocacions Natives, són les que millor poden transmetre l'alegria de l'Evangeli als seus propis pobles.

Joan XXIII:  “Arreu ens apressa la urgent necessitat de buscar la salvació de les ànimes en la millor forma possible; arreu sorgeix la crida “ajuda'ns!” (Ac 16,9) que arriba a les nostres oïdes” (PP, 3).
                      Article sobre Joan XXIII: "Amb visió de futur"

Joan Pau II: “En la diversitat de les cultures i la unitat fonamental de tota l'Església, el ministeri sacerdotal pot exercir ara de la manera més apta, a la idiosincràsia de cada poble. Queda encara molt camí per recórrer perquè el conjunt de les diòcesis pugui disposar de suficients sacerdots autòctons, i la presència dels missioners estrangers és encara indispensable” (Carta, 2)
                                               Article sobre Joan Pau II: "No tanquem el nostre cor".

Francesc: Davant la temptació de les comunitats de tancar-se en si mateixes... la missió ad gentes testimonia profèticament que la vida de l'Església i de les Esglésies és missió, i és missió universal”.
                            Article del Sant Pare Francesc per a la Jornada de la Pregaria per les vocacions: "Testimoni de veritat"

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!