• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Què és vocacions natives

La Jornada de Vocacions Natives és un dia especial dedicat a la pregaria i la cooperació econòmica amb els joves que són cridats a la vocació sacerdotal o religiosa als territoris de missió.


En els territoris on es troben les esglésies més joves que encara estan en procés d'implantació i que són confiats a la Congregació de l'evangelització dels Pobles. Dins de les quatre Obres Pontifícies que depenen d'aquesta congregació, trobem la de Sant Pere Apòstol, responsable de la Jornada de les Vocacions Natives.A l'estat espanyol enguany es celebra el diumenge 27 d'abril, sota el lema "Missioners per vocació". Amb aquesta jornada s'intenta conscienciar de la importància d'ajuda als joves que ho necessiten, a complir la seva vocació en qualsevol lloc del món on hagi sorgit. Durant la jornada, es demana col·lecta que es destina a les vocacions natives. Però no es tracta només d'una jornada puntual, sino que durant tot l'any, l'Obra està en contacte amb els projectes que financia. La col·laboració econòmica està sempre oberta a través de beques d'estudis i donatius domiciliats.  

La importància de les Vocacions Natives

L'Evangeli no ha arrelat plenament en un cultura, si no ha suscitat en ella vocacions consagrades al Senyor, siguin al sacerdoci o la vida religiosa. Els dos Sants Pares que són canonitzats el mateix dia de la Jornada, van donar molta importància al naixement de vocacions a les esglésies més joves. Joan XXIII les considerava expressió de la maduresa eclesial, que pren el relleu als missioners i Joan Pau II demanava al Senyor "que ningú cridat al sacerdoci o a la vida religiosa en terres de missió, per manca de recursos materials o econòmics". 

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!