• Prega i ajuda a les Vocacions


  22 d’abril- Jornada Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Crida, resposta i Missió


  Presentació Jornada de Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Missatge del Papa per les Vocacions


  "Escoltar, discenir, viure la crida del Senyor"
 • Què és Vocacions Natives?


  Una jornada de pregària i ajuda a les vocacions als Territoris de Missió
 • A qui ajuda Vocacions Natives?


  A 75.000 seminaristes i 6.500 novicis/es i 2000 formadors als territoris de missió
 • Com col•laborar?


  Amb un donatiu o amb una beca missionera per les Vocacions dels Territoris de Missió
 • Pregària Vocacional


  Recursos de pregària per l’oració diària a escoles i instituts

Gràcies des d'UgandaEl Seminari Sant Tomàs d'Aquino de Katigondo, a Uganda, és un dels més grans del món. Amb 253 seminaristes i 14 formadors, és una referència per a l'Esglèsia d'Uganda perquè en ell es forma el seu futur.


L'Obra Pontifícia de Sant Pere Apòstol ha donat suport sempre a aquest seminari a través dels donatius de la Jornada de Vocacions Natives. L'any 2013 es van enviar 158.800 $, el 2012 van ser 152.200 $, el 2011, 144.400 $. La quantitats que han variat segons la generositat dels fidels amb l'Obra de Sant Pere Apòstol.

Els Pares Blancs van fundar aquest seminari el 1911. Era una aposta per fer que l'Església fos veritablement africana, perquè aquell petit seminari es convertia en el primer seminari catòlic fundat a l'Àfrica subsahariana. Amb aquest seminari es complia el somni de molts joves, "ser sacerdots sense estudiar fora de la seva pròpia terra" com expliquen des del seu web.

El seminari Sant Tomàs d'Aquino es va desenvolupar fins a ser un dels pilars fonamentals de l'Església catòlica a Uganda , una de les més dinàmiques del món . Al s'han format a 4.000 seminaristes en els últims 100 anys . És cert que d'aquests 4.000 s'han ordenat sacerdots menys de la meitat, 1.700, però a l'Àfrica no es desaprofita res . La gran majoria dels que no van arribar al sacerdoci es van convertir en catequistes i responsables de comunitats .

Entre els estudiants del Sant Tomás ha hagut també 27 bisbes, entre ells el primer bisbe africà, Mons Joseph Kiwanuka, el primer cardenal africà, el cardenal Laurent Rugambwa i també el primer cardenal ugandès, el cardenal Emmanuel Nsubuga.

La Jornada de Vocacions Natives 2014 és l'oportunitat de seguir donant suport a aquests seminaristes, que vénen de famílies pobres, que amb prou feines poden donar suport a la vocació dels seus fills.

El suport que els presta cada any l'Obra Pontifícia de Sant Pere Apòstol és necessari perquè cap vocació es perdi per falta de recursos. Per poder donar suport a aquest seminari ia tants altres que als territoris de missió pots col · laborar amb:
Un donatiu
Una beca d'estudis per seminaristes.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!