• Missatge del Papa


  "El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà"
 • DIA DE HISPANOAMÈRICA 2018


  Esglèsies joves, alegria i esperança
 • JOVES I MISSIÓ


  “Escoltar als joves i fer-los protagonistes” Francesc
 • Guia Compartir la Missió 2018


  Propostes de voluntariat missioner per joves
 • TROBADA MISSIONERA DE JOVES 2018


  6 al 8 d’abril, El Escorial, Madrid
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves

El Sant Pare en l'Assemblea de Missions a Roma

"L'acció missionera és el paradigma de qualsevol obra de l'Església", ha dit el Sant Pare als participants en la trobada de les Obres Missionals Pontifícies que ha tingut lloc a Roma del 5 al 10 de maig .


El Papa ha recordat que amb la seva exhortació apostòlica ''Evangelii gaudium'', va voler convidar a tots els fidels a una nova estació evangelitzadora . ''Evangelitzar en aquests temps de grans transformacions socials - ha dit- requereix una Església missionera , tota en sortida , capaç de discernir i confrontar-se amb les diverses cultures i visions de l'home. En un món en transformació, cal una Església renovada i transformada de la contemplació i el contacte personal amb Crist per la potència de l'Esperit ... Ell ens dóna força per emprendre el camí missioner i l'alegria de l'anunci perquè la llum de Crist il · lumini a tots els que encara no el coneixen o l'han rebutjat. Per això ens demana el valor d' "arribar a totes les perifèries que necessiten la llum de l'Evangeli''. No ens poden aturar ni les nostres debilitats, ni els nostres pecats, ni tants impediments posats al testimoni i a la proclamació de l'Evangeli ''.
Després ha reiterat que l'Església, ''missionera per la seva naturalesa, té com a prerrogativa fonamental el servei de la caritat a tots'' i que ''la fraternitat i la solidaritat universal són connaturals a la seva vida i a la seva missió en el món i per el món ''. L'evangelització que " ha d'arribar a tots, a partir dels últims, dels pobres, dels que tenen l'esquena doblegada pel pes de la fatiga i de la vida. Fent així l'Església perllonga la missió de Crist mateix ''.
L'Església és ''el poble de les benaurances, la casa dels pobres, dels afligits, dels exclosos i perseguits, dels que tenen fam i set de justícia'' i als representants de les obres missioneres se'ls demana que actuïn perquè les comunitats eclesials  "acullin amb amor preferent als pobres, deixant obertes les portes de l'Església perquè tots entrin i trobin refugi'' .
Les Obres Missionals Pontifícies són '' l'instrument privilegiat que crida a la missio ad gentes  i s'ocupa d'ella amb generositat. El Papa invita els seus membres a ''promoure la corresponsabilitat missionera'', perquè fan molta falta sacerdots, consagrats i laics que '' arrelats en l'amor de Crist, estiguin marcats pel foc de la passió pel Regne de Déu i disponibles a caminar pel camí de l'evangelització''.

Vatican Information Service , 9 maig 2014
Llegir el discurs complet del Papa Francisco als Directors Nacionals de OMP

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!