• CONCURS CÒMICS


  Concurs d’Infància Missionera
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de nens
 • GESTO


  Revista missionera pels nens
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves
 • "Sigues valent, la missió t’espera"


  Descarrega tots els materials per celebrar el Domund 2017
 • Presentació Domund 2017


  "El valor de ser missioners" Anastasio Gil, Director d’OMP Espanya
 • Missatge del Papa pel Domund 2017


  "La Missió en el cor de la fe cristiana"
 • Reflexió Pastoral Domund 2017


  "Qüestió de valentia", Javier Carlos Gómez Director Diocesà d’OMP Valladolid
 • Què és el Domund?


  La jornada on, d’una manera especial, l’Església prega pels missioners i col•labora amb ells
 • A qui ajuda el Domund?


  Els donatius fan possible la tasca evangelitzadora de l’Església en els territoris de missió
 • Què són els territoris de missió?


  Coneix a fons les missions amb el mapa en el que es mostra on estan els missioners i l’ajuda enviada per OMP Espanya
 • Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

L'Assemblea d'Obres Missionals Pontifícies d'Espanya

Amb el lema "La vocació missionera ad gentes", del 19 al 21 d'aquest mes de maig, se celebraran a Madrid les Jornades Nacionals de Delegats diocesans de Missions i l'Assemblea Nacional de Directors Diocesans de les Obres Missionals Pontifícies .

              
              Es tracta d'una cita anual amb l'objectiu prioritari de reflexionar sobre la vocació missionera ad gentes, com la principal forma de cooperació missionera entre les Esglésies; intercanviar experiències sobre la formació, enviament i acompanyament de les vocacions missioneres; estudiar i aprovar, si escau , l'exercici econòmic 2013 de les Obres Missionals, i elaborar conjuntament les línies d'inspiració del programa d'acció pel proper curs i la Jornada del DOMUND .

         El programa d'aquest any es centra en la vocació missionera ad gentes. Aquesta qüestió serà abordada des de diferents angles i verificada en l'entrega generosa dels missioners. Vocacions que són suscitades, formades, enviades i acompanyades des de la diòcesi. Altres temes, com la celebració del DOMUND, la relació amb els mitjans de comunicació, la presentació i aprovació de la memòria econòmica i pastoral de les Obres Missionals Pontifícies, tenen també el seu espai a les Jornades.
            Començaran el dilluns 19 de maig, a les 4,30 de la tarda amb l'oració i presentació de les jornades per part del president de la Comissió Episcopal de Missions, Mons Braulio Rodríguez, i del director nacional de les Obres Missionals, Anastasio Gil .

        A continuació, l'arquebisbe president de les Obres Missionals Pontifícies, Mons Protase Rugambwa, desenvoluparà la conferència "No hi ha missió sense missioners. Actualitat dels territoris de missió". El seguirà el testimoni missioner d'Esteban Aranaz, missioner Fidei Donum a la Xina.
La segona jornada d'aquesta trobada començarà a les 10 del matí amb la conferència "La vocació missionera ad gentes. Fonamentació antropològica i eclesiològica", de la mà de la misionóloga María Jesús Hernando. Després d'un temps dedicat a diverses experiències vocacionals, intervindrà el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, José María Gil Tamayo, que parlarà sobre "Els mitjans de comunicació al servei de la missió". A la tarda, entre altres qüestions, la missionera de Crist Jesús a Filipines, Cristina Castillo, donarà el seu testimoni missioner.

            Dimecres, últim dia d'aquesta assemblea, es treballarà sobre el proper Domund i el missatge del papa Francesc sobre aquesta jornada missionera. El director nacional, Anastasio Gil, després de presentar la Memòria pastoral i econòmica, clausurarà aquestes Jornades.

          Segons ha manifestat Anastasi Gil , " aquestes Jornades se celebren en un clima de convivència fraterna on els temps lliures, els moments d'oració i les activitats lúdiques contribuiran a reforçar l'amistat i el compromís solidari de tots amb la missió. La presència dels Bisbes de la Comissió Episcopal afavoreix que els delegats diocesans puguin conversar amb ells sobre la realització del seu treball en les diòcesis".

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!