• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

S.O.S. CAMAROTES!



En Roger i na Maria és un matrimoni jove que des fa uns mesos ha iniciat una nova etapa com a missioners a República Dominicana. Ell enviat pel bisbat de Sant Feliu, ella pel de Tortosa. Podeu seguir el seu dia a dia a través del seu blog: elspeusdelmissatger.com. Avui destaquem aquesta crida que fan. Una mostra de com s'enfronta, també, la Missió avui dia. 
Fa uns pocs dies ens va sorgir una iniciativa a l’equip directiu d’Aventura, que ens sembla bona i educativa. L’objectiu és construir unes 15 lliteres (aquí anomenades: “camarotes”) per als alumnes més necessitats, construint-ne més, si arribaren els recursos.
La iniciativa ha sortit després de conèixer les realitats de com dormen la gran majoria dels nens i nenes. Les famílies en aquestes comunitats són nombroses, la majoria tenen entre 4 i 8 fills. Tot i que la majoria de les vegades els fills no viuen tots a casa, tenen altres familiars vivint. Les cases solen tindre un parell d’habitacions, els que estan una mica més bé en tenen tres. Moltes vegades dormen 3 i 4 xiquets en el mateix llit. Vista aquesta realitat, s’ha pensat que una llitera pot ser una mesura pràctica, possible i que milloraria una mica aquesta situació.
Les classes acaben el 20 de juny però l’última setmana, ja acabats els exàmens finals, s’aprofitaria perquè els alumnes puguin ajudar a construir aquestes lliteres. Aquesta tasca quadra dins de l’ideari del Centre, ja que és un centre educatiu i vocacional. La part vocacional fins ara s’ha centrat més en la vessant agrícola, però així treballaríem també la part de fusteria. Vindrà un fuster que dirigirà el treball, i els alumnes tallaran les seves fustes, les poliran, faran els forats per als cargols i les pintaran i envernissaran.
El problema està en els diners… així que en total llibertat, presentem aquest petit “projecte” per si algú vol i pot col·laborar econòmicament. El pressupost que s’ha elaborat és de 17.500 pesos dominicans per llitera aproximadament. Això són 300€. És bastant car, però és que aquí la vida no és tan i tan barata. Si desglossem d’on surten aquests 300€ gran part se’n van en la mà d’obra del mestre fuster, a part de la fusta, cargols, “arandeles”, pintura, vernís, material divers, i els 2 matalassos, per a que puguin utilitzar la llitera tan sols arribar a casa.
COM PODEU COL·LABORAR?
Ho farem a través de la Delegació de Missions de Tortosa. Es pot fer un ingrés al número de compte:
  • Catalunya Caixa IBAN: ES 08 2013 3106 8002 0002 1530
    Banc Popular IBAN: ES 91 0075 0112 3907 0171
indicant al concepte: “lliteres”. També podeu passar per la seu de la Delegació: Espai Patronat  C/Mercaders 2-4-6, Tortosa. Aquests donatius us poden desgravar per a la declaració de la renda de l’any vinent, però per això cal que envieu les vostres dades amissions@bisbattortosa.org o passeu per la mateixa seu. Teniu temps fins al 15 de juny per poder saber quantes lliteres podem construir.
Evidentment us mantindrem informats, del que s’ha pogut fer. I sobretot, moltes gràcies.
Units en el cor i en la missió.

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!