• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Sembradors d'estrelles a Baix Segre

A l'arxiprestat del Baix Segre tenen la tradició d'anar a muntar el pessebre. Cada any ho organitzen en un poble diferent. Aquest any el poble amfitrió ha estat La Granja d'Escarp. Les catequistes convoquen a les famílies amb infants que es preparen per rebre el sagrament de la Comunió. Enguany la novetat de la trobada ha estat la celebració d'enviament dels infants com a sembradors d'estrelles. Així, a mesura que les families han anat arribant des dels diferents pobles del voltant, s'han concentrat a la plaça Nova. Un cop ha arribat tothom, han anat cap al local social del poble, on hi ha hagut la presentació dels assistents i s'ha compartit un bon esmorzar.
A continuació, tothom s'ha aplegat al costat de l'església on s'ha muntat el pessebre. Cada poble ha col·locat la figura del pessebre que tenia encomanada i ha cantat la seva nadala. Després tothom ha entrat a l'església, on ha tingut lloc la celebració d'enviament dels sembradors d'estrelles. L'església,   plena a vessar feia molt goig. 
Membres de la delegació de Missions del bisbat de Lleida, han explicat el sentit d'aquesta celebració, que es fa en nom dels missioners. I s'ha enviat els infants i els seus acompanyats a repartir estrelles per tot el poble, compartint l'alegria del Nadal. Com fan els missioners i les missioneres. Va ser emocionant veure els infants, animats pels seus pares, enganxant les estrelletes a tothom qui trobaven pel carrer. Amb tot plegat, va ser el moment de refer les forces amb dinar de germanor. Finament, la trobada finalitzà amb jocs diversos, amenitzats per les catequistes...i la promesa de retrobar-nos l'any vinent. 

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!