• Prega i ajuda a les Vocacions


  22 d’abril- Jornada Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Crida, resposta i Missió


  Presentació Jornada de Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Missatge del Papa per les Vocacions


  "Escoltar, discenir, viure la crida del Senyor"
 • Què és Vocacions Natives?


  Una jornada de pregària i ajuda a les vocacions als Territoris de Missió
 • A qui ajuda Vocacions Natives?


  A 75.000 seminaristes i 6.500 novicis/es i 2000 formadors als territoris de missió
 • Com col•laborar?


  Amb un donatiu o amb una beca missionera per les Vocacions dels Territoris de Missió
 • Pregària Vocacional


  Recursos de pregària per l’oració diària a escoles i instituts

Revisant la Missió en comunitat

Els Delegats de Missions de les diòcesis catalanes, s'han reunit en la ja tradicional trobada que té lloc cada  any, a principis de febrer. L'arquebisbat de Tarragona és qui acull la resta de delegats i treballadors de les delegacions de Missions i OMP de Catalunya. En aquesta trobada caben moments per la formació,  reflexió, la posada en comú d'iniciatives i la convivència fraterna. Mn. Joan  Magí, rector de la parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, obrí la sessió amb la conferència "promoció de les vocacions missioneres". La seva aportació va servir per remarcar els fonaments bíblics de la vocació missionera, al temps que obrí un ric diàleg on es posà de manifest, novament,  l'actualitat i urgència de la dimensió missionera de l'Església. 
En els espais de convivència i lleure, ens trobem les persones responsables de l'animació missionera de les nostres diòcesis. Aquests són espais molts important i molt cuidats per tots els participants, doncs és aquí on neixen i es fortifiquen els lligams que ens agermanen en la construcció de la nostra Missió. 
A més a més dels delegats i treballadors, en aquestes trobades hi participen altres persones que complementen la realitat missionera a les nostres contrades. Per una banda,  la Pilar Gilaberte, coordinadora del Servei conjunt d'animació missionera (SCAM); és missionera comboniana i representa a les comunitats religioses missioneres, al servei de les diòcesis; per col·laborar en la dinamització missionera dels diferents bisbats. Per altra banda, el pare Josep Roca, claretià; representant de la Unió de religiosos de Catalunya (URC), la seva presència serveix per remarcar la importància de tots els agents missioners en la vida diocesana. 
Durant les jornades també hi van participar Mons. Enric Benavent, com a representants dels Bisbes de la provincia Tarraconense en l'àmbit de Missions; i D. Anastasio Gil, director nacional de les Obres Missionals Pontifícies, (OMP). Les seves intervencions van servir per encoratjar els responsables diocesans que vetllen per la dimensió missionera. 

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!