• CONCURS CÒMICS


  Concurs d’Infància Missionera
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de nens
 • GESTO


  Revista missionera pels nens
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves
 • "Sigues valent, la missió t’espera"


  Descarrega tots els materials per celebrar el Domund 2017
 • Presentació Domund 2017


  "El valor de ser missioners" Anastasio Gil, Director d’OMP Espanya
 • Missatge del Papa pel Domund 2017


  "La Missió en el cor de la fe cristiana"
 • Reflexió Pastoral Domund 2017


  "Qüestió de valentia", Javier Carlos Gómez Director Diocesà d’OMP Valladolid
 • Què és el Domund?


  La jornada on, d’una manera especial, l’Església prega pels missioners i col•labora amb ells
 • A qui ajuda el Domund?


  Els donatius fan possible la tasca evangelitzadora de l’Església en els territoris de missió
 • Què són els territoris de missió?


  Coneix a fons les missions amb el mapa en el que es mostra on estan els missioners i l’ajuda enviada per OMP Espanya
 • Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

Els missatges del Sant Pare a Méxic

A propòsit de la visita del Sant Pare a Mèxic, avui compartim l'escrit que ens ha fet arribar la germana Carme San Martín, religiosa de la Sagrada Família; lleidatana, que realitza la seva Missió entre la població mexicana. Va tenir l'oportunitat de viatjar a Morelia, acompanyant un grup de joves de la diòcesi on viu. Aquestes són les seves paraules:


Déu ha beneit a la nació de Mèxic amb la visita del Sant Pare, hi ha estat cinc dies i ha visitat quatre estats algun dels quals ben conflictius com Chihuahua, situat al Nord i punt de mira del gran nombre d’emigrants que volen arribar als EEUU., Chiapas, situat al Sud.  

Es pot dir que tot Mèxic ha vibrat amb la visita del Papa. Jo vaig tenir l’oportunitat d’anar a Morèlia de l’estat de Michoacán i assistir a la trobada que va fer amb els sacerdots, religiosos i seminaristes. Molts vàrem passar la nit al carrer doncs obrien l’estadi a les 5 de la matinada i clar tothom volíem el millor lloc, per a poder gaudir d’aquesta visita. Ens vàrem trobar milers de persones al carrer esperant que obrissin l’estadi, i els veïns ens obriren les seves cases perquè poguéssim anar als lavabos, ens obsequiaren amb galetes,  cafè, fruits secs … ells també passaren la nit en blanc acompanyant-nos. Tot Morelia estava despert. 

Hi havia una eufòria contagiosa, i tot estava ben disposat, hi havia un ordre impressionant dintre de l’eufòria. La veritat es que el poble mexicà es molt acollidor. No es varen escatimar  esforços perquè tot anés be.
La visita del Sant Pare ha estat una benedicció, especialment per als mexicans més desfavorits de la societat mexicana. La gran majoria dels mexicans han viscut la visita del Sant Pare com una nova oportunitat que els ajudarà a refer les seves vides, especialment ho veuen així els catòlics practicants que han acceptat el missatge del Papa, en algunes ocasions contundent i penetrant: paraules dirigides als responsables de la Nació, dirigides als bisbes, als empresaris, a les famílies, als sacerdots, religiosos i laics compromesos, als joves, a les cultures indígenes, als presos…

El Papa ens ha parlat amb una actitud profètica. Els missatges que ens ha comunicat son clars i ens invita a seguir fidelment al veritable Déu.
Als Bisbes els diu que “no siguin prínceps, que surtin dels seus palaus i vagin pels carres amb les mànigues arromangades i treballin amb els pobres.

A la Basílica de Guadalupe diu a tots els assistents que “Tots som necessaris, especialment aquells que no compten perquè no estan a l’alçada de les circumstancies o per no aportar el capital necessari per la construcció de les mateixes”.

A l’hora de l’Àngelus a ECATEPEC diu: “Vull invitar-los avui a estar en primera línia, a PRIMEREAR en totes les iniciatives que ajudin a fer d’aquesta beneïda terra mexicana una terra d’oportunitats on no ho hagi necessitat d’emigrar per a somniar, on no ho hagi necessitat de ser explotat per a treballar, on no hi hagi necessitat de fer de la desesperació i de la pobresa de molts l’oportunisme d’uns pocs.


Als empresaris i treballadors els diu: …”Uns altres, marejats pel poder del diner i les lleis del mercat han                      pres les terres dels indígenes o han fet accions que contaminaven les seves terres. Què trist! Que be ens hauria anat a tots fer un examen de consciència i aprendre a decidir. Perdó, perdó, germans!

Al Palau Nacional, davant de totes les autoritats polítiques els diu: “Cada vegada que es busca  el camí del privilegi o el benefici d’uns pocs en detriment del be de tots, tard o d’hora la vida en societat es torna una terra fèrtil per a la corrupció. El narcotràfic, la exclusió de les cultures indígenes, la violència, e inclús el tràfic de persones, el segrest i la mort causen el sofriment i minven el desenvolupament.


Als sacerdots, religiosos i seminaristes en va dir: “…Davant d’aquesta realitat ens pot guanyar una de les armes preferides del maligne que es la RESIGNACIÓ . Que hi farem! La vida es així!. Una resignació que ens paralitza, que ens impedeix no només caminar sinó també fer camí, que no sols ens atemoritza sinó que ens tanca en les nostres sagristies i aparents seguretats.

Ha encoratjat als joves a no desanimar-se, ni tirar la tovallola, a ser responsables amb els estudis i amb el treball, a “fer les coses ben fetes”.

A les famílies a estimar els seus fills i a tenir temps de “jugar” amb ells. A formar als fills en valors cristians i a cultivar els seus valors tradicionals.

A la presó diu que el problema de la seguretat no s’acaba només empresonat, sino que es una crida a intervenir afrontant les causes estructurals i culturals de la inseguretat que afecten a tota la societat. Als presos els diu que oblidin el passat i que comencin una nova vida, que Crist els perdona, que s’esforcin per a formar-se en una professió i que quan tornin a la societat siguin persones responsables.   


Preguem perquè aquest viatge del Sant Pare no es quedi amb paraules sinó que sigui una injecció que ajudi a moure les eines per a construir una nova societat, on hi regni la pau, la justícia i les minories indígenes siguin respectades i tinguin les mateixes oportunitats d’estudis i treball que tenen els altres.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!