• CONCURS CÒMICS


  Concurs d’Infància Missionera
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de nens
 • GESTO


  Revista missionera pels nens
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves
 • "Sigues valent, la missió t’espera"


  Descarrega tots els materials per celebrar el Domund 2017
 • Presentació Domund 2017


  "El valor de ser missioners" Anastasio Gil, Director d’OMP Espanya
 • Missatge del Papa pel Domund 2017


  "La Missió en el cor de la fe cristiana"
 • Reflexió Pastoral Domund 2017


  "Qüestió de valentia", Javier Carlos Gómez Director Diocesà d’OMP Valladolid
 • Què és el Domund?


  La jornada on, d’una manera especial, l’Església prega pels missioners i col•labora amb ells
 • A qui ajuda el Domund?


  Els donatius fan possible la tasca evangelitzadora de l’Església en els territoris de missió
 • Què són els territoris de missió?


  Coneix a fons les missions amb el mapa en el que es mostra on estan els missioners i l’ajuda enviada per OMP Espanya
 • Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

Àfrica, més a prop de Lleida.

Així és com el nostre company de la Delegació de Comunicació, va viure l'acte de presentació del llibre "Mi hermana África", de Càrol Garcia. Gràcies pel ressò que en feu. Podreu trobar l'article a www.bisbatlleida.org  


“No vaig imaginar mai que escriuria un llibre”. D’aquesta forma, va començar Càrol Garcia la presentació del seu llibre ‘Mi hermana África. El continente que cambió el rumbo de mi vida’ (Editorial Milenio). El paranimf de l’Acadèmia Mariana va reunir unes setanta de persones en la presentació de l’obra. A la mateixa hi van participar, el jesuïta Roger Torres, l’editora del llibre Eulàlia Pagès i la jove camerunesa Gwladys Kanze, a més del sacerdot Carles Sanmartín, com a moderador.
Càrol Garcia va explicar que la idea d’escriure el llibre li va proposar la seva germana en una nit d’hospitalització. Càrol pateix una malaltia pulmonar que la va obligar a abandonar la seva tasca missionera a Àfrica. “Des que era petita tenia una passió per Àfrica”, va explicar. Després de deixar la seva feina a Madrid va ingressar en les Germanes Missioneres de Nostra Senyora d’Àfrica. “Quan vaig anar pensava que pel fet de ser blanca canviaria el continent, però realment allí aprens a viure d’una altra manera”, va explicar.
L’autora del llibre va definir Àfrica com un continent amb una cultura generosa i solidària i on va “aprendre a viure el present”.

A Àfrica “el meu somni es feia realitat” va explicar Càrol “però de sobte el somni s’ensorra i em veig en un avió tornant a casa”. “Jo marxava a Àfrica amb la intenció de menjar-me el món i una malaltia se'm menjava a mi”, explica. “Jo volia donar-me als altres i ara necessito els altres”, va afegir. “Estic aprenent que el que és essencial de la vida és estimar i ser estimat”, va explicar. “La meva vida no és ni millor ni pitjor sinó diferent, he après a caminar d’una altra manera”, va dir l’autora. “Jo em continuo sentint missionera, és la meva salut, no la meva fe, la que s’ha tornat més fràgil”, va dir.
 A més, l’escriptora va demanar als assistents “intentar mirar Àfrica amb una altra mirada”. Càrol va afirmar que “Àfrica és el continent més ric del món, però el món se l’ha repartit com un pastís”.
 
A la presentació del llibre també hi van participar la jove camerunesa Gwladys Kanze, resident a Lleida, que va fer una crida per valorar els actius del continent africà. “A Àfrica tenim moltes coses que hem de valorar com la fraternitat, la generositat, i el respecte als grans”. Gwladys va agrair a l’autora el llibre per la seva fe, “perquè la fe ens permet continuar endavant”. Per últim va donar les gràcies a la missionera per “haver presentat Àfrica de forma positiva”.

El jesuïta Roger Torres, va tenir unes paraules de record pel també jesuïta, Marc Vilarasau, autor del pròleg del llibre i traspassat fa tres anys. El Pare Torres va destacar la dimensió espiritual del llibre de Càrol Garcia. “El Jesús de la Càrol és un Jesús present a la història, va explicar. També va destacar que el llibre permet descobrir que “el secret de la vida es descobreix en les coses petites”.
Per la seva part, l’editora del llibre, Eulàlia Pagès, va explicar que “el llibre és un doble viatge: un físic i un introspectiu”. I va destacar que la “vida de la Càrol és una vida digna de ser impresa”. Eulàlia Pagès va definir l'escriptura de Càrol com “una prosa tendra i dolça que genera una força que no deixa ningú indiferent”. Per acabar va demanar a l’autora que “no paris mai d’escriure per fer-nos pensar”.
Després del torn de preguntes. Càrol Garcia va signar el llibre a desenes de persones que van fer cua.
Aquí teniu un resum en imatges de la presentació.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!