• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Continuem coneixent la vida de Sant Antoni maria Claret, avui, coneixerem que va fer com a missioner Apostòlic a Catalunya i Canàries


Missioner Apostòlic a Catalunya i Canàries


De nou a Catalunya, se li confia la parròquia de Viladrau. En estar aquesta ben atesa, pot desplaçar-se per donar missions i exercicis en poblacions properes. El seu bisbe, coneixedor de la vocació claretiana i dels fruits de la seva predicació, li deixa lliure de tot lligam parroquial per poder evangelitzar de poble en poble. Pel desig de comunió amb la Jerarquia i per les facultats pastorals que comportava, va sol·licitar a Propaganda Fide el títol de "Missioner Apostòlic", que ell va omplir de contingut espiritual i apostòlic.

Va recórrer pràcticament tota Catalunya de 1843 a 1847, predicant la Paraula de Déu, sempre a peu, sense acceptar diners ni regals pel seu ministeri. Li movia a això la imitació de Jesucrist. Malgrat la seva neutralitat política, aviat anava a sofrir persecucions per part dels governants, i calúmnies dels qui combatien la fe.

Però Sant Antonio María Claret no anava a ser només predicador incansable de missions al poble i d'exercicis a sacerdots i religioses. Aviat va descobrint altres mitjans de apostolado més eficaços: va publicar devocionarios, petits opuscles dirigits a sacerdots, religioses, nens, joves, casades, pares de família...; va fundar la Llibreria Religiosa en 1848, que en dos anys va llançar 2.811.000 exemplars de llibres, 2.059.500 opuscles i 4.249.200 fulles volants.

Com a mitjà eficaç de perseverança i progrés en la vida cristiana funda o potencia Confraries, entre elles la Germanor del Santíssim i Immaculat Cor de María, que va anar la bestreta de les "religioses a les seves cases" o "filles del Santíssim i Immaculat Cor de María", que amb el temps arribarà a ser l'Institut Secular "Filiació Cordimariana". 

En ser-li impossible predicar a Catalunya per la rebel·lió armada, el seu bisbe ho va enviar a les Canàries. De febrer de 1848 a maig de 1849 va recórrer les illes. Aviat i familiarment se li va començar a cridar "el Padrito". Tan popular es va fer que és copatrono de la diòcesi dels Palmells amb la Verge del Pi.

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!