• Missatge del Papa


  "El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà"
 • DIA DE HISPANOAMÈRICA 2018


  Esglèsies joves, alegria i esperança
 • JOVES I MISSIÓ


  “Escoltar als joves i fer-los protagonistes” Francesc
 • Guia Compartir la Missió 2018


  Propostes de voluntariat missioner per joves
 • TROBADA MISSIONERA DE JOVES 2018


  6 al 8 d’abril, El Escorial, Madrid
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves

Sant Antoni Maria ClaretContinuem coneixent la vida de Sant Antoni maria Claret, avui la seva infància i joventud


La infància del sant no va transcórrer amb total tranquil·litat. La guerra napoleònica, la influència de les idees de la revolució francesa, el jurament de la Constitució de 1812, i les tensions entre absolutistes i liberals van marcar d'alguna manera la vida del sant. En l'aspecte religiós està marcat per la vivència de la providència de Déu, d'una banda; i per la idea de l'eternitat, per un altre. La seva pietat es veu influïda per la devoció a la Mare de Déu i a l'Eucaristia.
Estudiant i treballador tèxtil

Als dotze anys, el seu pare el posa a treballar en el teler familiar. Reconeixent la seva habilitat per a la fabricació, va a Barcelona per perfeccionar-se en l'art tèxtil. Es dedica amb veritable passió al treball; vivia per a ell dia i nit.
Les seves oracions, en canvi, no eren tantes ni tan fervoroses, encara que no deixa la missa dominical ni el rés del rosari. A poc a poc se li va oblidant el desig infantil de ser sacerdot, però Déu li anava dirigint segons els seus plans. Uns durs desenganys, i sobretot la paraula de l'Evangeli de què li serveix a un guanyar tothom si al final perd la seva vida?, sacsegen la seva consciència. Malgrat les ofertes per muntar la seva pròpia fàbrica, es nega a satisfer el desig del seu pare i decideix ser cartujo.

Als 22 anys ingressa en el seminari de Vic, sense perdre de vista la seva intenció de ser monjo cartujo. Quan es dirigeix a la Cartoixa de Montealegre, a l'any següent, una tempesta li obliga a retrocedir i el seu somni de vida retirada comença a esvair-se. Prossegueix els seus estudis seminarístics a Vic. Sofreix una forta temptació contra la castedat, en la qual reconeix la intercessió maternal de la Mare de Déu a favor seu i sobretot la voluntat de Déu, que li vol missioner, evangelitzador.

Encara que no havia conclòs els estudis teològics, el 13 de juny de 1835 rep l'ordenació sacerdotal perquè el seu bisbe veia en ell alguna cosa extraordinari. Queda encarregat de la seva parròquia natal, Sallent. Però la parròquia no era el seu. Sent, cada vegada amb més força, que el Senyor ho crida a evangelitzar.claret infància i joventud

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!