• Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

El fet missioner, punt central del recés de preveres del mes d'octubre

L’últim recés dels preveres de la diòcesi va tenir com a tema central el fet missioner i el pare Pascual, que ha estat missioner al Japó 13 anys, va ser l’encarregat d’impartir aquesta formació.
El ponent, que treballa a l’Institut Espanyol de Missions Estrangeres (IEME), té 48 anys i està cursant la llicenciatura en Teologia Pastoral a Madrid. Es sacerdot diocesà de Cartagena i va dividir la seva explicació en tres parts.
Primer va fer una introducció al Domund i a la seva història. Va fer reflexionar als assistents sobre la dimensió missionera de l’Església i el sentit de l’evangelització sense oblidar que l’acció missionera primer comença per casa nostra. La segona part va ser més dinàmica i va facilitar un material per poder treballar a les parròquies amb els joves i els nens.La tercera part de la ponència es va centrar en el lema d’aquest any del Domund “Sal de tu tierra” i va explicar el seu doble significat. Per un costat, sortir de la pròpia comoditat per arriscar-nos o “ser sal”, és a dir, posar condiment al lloc on hem estat destinats per fer la vida més saborosa al voltant de cadascú. Va remarcar que els dos significats tenen un comú denominador: la vida i la vocació. Finalment es va dedicar una estona al silenci per donar pas al treball en grups per reflexionar i debatre el que s’havia comentat però també fent incidència a la diòcesi de Lleida. 

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!