• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

Obres Misionales Pontifícies sol·licita ajuda d'emergència per a Saipán, en el Pacífic




Obres Misionales Pontifícies sol·licita ajuda d'emergència

 per a Saipán, en el Pacífic



El president de les Obres Misionals Pontifícies, GiampietroDal Tusso, ha enviat una carta a tota la xarxa internacional de la institució per a sol·licitar una nova ajuda d'emergència. Es tracta, literalment, d'aixecar de nou una gran part de les infraestructures de la diòcesi de Chalan Kanoa, a l'illa de Saipán, en ple Oceà Pacífic. El pas del tifó Yutu, de categoria 5 va ser catastròfic per a aquesta illa de l'arxipèlag de les Mariannes.
Yutu va ser el tifó més destructiu del món en 2018, i el més devastador a les Illes Marianes de la seva història. Originat enmig del Pacífic, el 24 d'octubre de 2018, precisament quan tenia major intensitat, va tocar terra en la part sud de l'illa de Saipán. En aquest moment va haver-hi vents que van arribar a superar els 300 quilòmetres per hora. Els danys van ser catastròfics, destruint tot tipus d'estructures i fins i tot va escombrar la vegetació d'aquesta illa tropical.
Les Obres Misionals Pontifícies internacionals han fet arribar a la diòcesi de Chalan Kanoa una primera ajuda de 50.000 dòlars del fons per a emergències però, lògicament, no és suficient per al molt que es necessita, que és, literalment, “reconstruir” la diòcesi. Les Obres Misionales Pontifícies demanen, per això, des de Roma, a totes les direccions nacionals del món que en la mesura de les seves possibilitats es doni suport a aquesta Església germana que ha sofert un veritable desastre.
El bisbe de la diòcesi de Chalan Kanoa, Mons. Ryan PJimenez, agraeix les ajudes que s'enviïn i reconeix que “el camí de recuperació i reconstrucció serà un procés llarg”. S'han perdut cases i la meitat de les parròquies de la diòcesi no es poden utilitzar.
Aquesta diòcesi de Saipán és un dels 46 territoris de missió que les Obres Misionales Pontifícies sostenen any rere any, i així ha estat en els últims 50 anys, amb les seves ajudes ordinàries – l'assignació fixa que sense distincions té cada territori de missió del món – i amb ajudes extraordinàries per a diversos projectes. L'ajuda que ara se sol·licita és considerada d'emergència, donada la devastació soferta en Saipán.
Per a ajudar la reconstrucció d'aquestes diòcesis devastades per les inundacions pot fer-se un donatiu en el compte d'Obres Misionales Pontifícies, banc BBVA: 


ES0301821364330010039555- concepte Fons Emergència Saipán.

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!