• JORNADA DE INFANCIA MISIONERA 2024


    Comparto lo que soy
  • CONCURSO INFANCIA MISIONERA 2024


    ¡Participa!
  • EJERCICIOS ESPIRITUALES 2023


    Termina el año en la cuna del patrón de las misiones
  • MEMORIA DE ACTIVIDADES


    Mira todo lo que hicimos en 2022
  • MEDITACIÓN DIARIA


    ¡Reza con nosotros por las misiones!
  • SUPERGESTO


    La revista para jóvenes, ahora en formato 100% digital

MISSIÓ I COMERÇ JUST UN REPTE

CRISTI SAVALL, MISSIONER A DAKAR ,

LA DELEGACIÓ DE MISSIONS DE LLEIDA , AL COSTAT DELS MISSIONERS ,DONANT SUPORT ALS PROJECTES PEL DESENVOLUPAMENT DE LES  PERSONES.




A finals del 2019,ens va arribar a la delegació  de missions de lleida , el projecte que els germans de  Taizé que estan  al senegal concretament a Dakar , estant duent a terme ,des de  fa mes de 20 anys,  treballen en un dels  barrismes pores , de Dakar , és el projecte AK BEN , 

I qué és el projecte ak ben ?
és un perojecte on s' empodera i es trebalal per a que Dones, joves, infants

preparin el seu futur, A ak benn tenen la possibilitat :
-         D’aprendre l’inesperat
-         De descobrir
-         De construir i crear lligams
-         D’anar cada dia un xic més lluny

I des d' aquí  catalunya a través de la ONG " amics d' ak ben , amb diferents activitas , fires , on venem els seus productes , sensibilització a les escoles , convenis amb ajuntaments , grups de  voluntàris, intentem ficar el nostre granet de sorra , per a que el projecte tiri endavant. en aquest enllaç podreu consultar la memòria del 2019 de la ong i coneixer-la una mica mes,  totes les activitats  que fan qui col.labora ..MEMÒRIA AK BEN

QUÈ FA LA COMUNITAT DE GERMANS DE TAIZÉ A DAKAR?

Els germans de Taizé viuen al barri de Grand Yoff de Dakar des del 1992. Gràcies a la seva atenta presència, en el dia a dia, han pres forma diverses iniciatives. Per als joves es fa un gran esforç de formació per tal de despertar l’esperit de descoberta. D’aquesta manera es preparen per esdevenir animadors dels més petits.

La crida al voluntariat que se’ls fa per tal que sostinguin les activitats amb els més petits, la poden rebre com un repte, i així esdevenir actors del seu propi desenvolupament.
De “li nga xam” a “ak benn”
Les activitats educatives destinades als infants parteixen d’una expressió wòlof: li

nga xam jangal ko ko (ensenya als altres el que tu saps). Més endavant vam adoptar una altra expressió: “ak benn!” que es tradueix “...i una més” (el seu sentit és “anar més lluny”): un pas més, una lletra més, un compromís més i una munió de descobertesVIDEO GERMÀ CRISTI SAVAL

I des de la delegació de  missions de lleida , hem començat a donar  a conèixer el projecte  AK BEN.  QUÈ ÉS AK BEN?
 des del passat mes de novembre hem organitzat diferents fires solidàries  , en parròquies de la nostra diòcesis per donar a conèixer i vendre els productes de comerç just que fan des de Dakar, a través de la ONG amics d' AK BEN, son els qui ens han proporcionat els materials i ens han ajudat en la difusió.Continuarem treballant amb l' ajuda als missioners i als projectes que desenvolupen , tenim intenció de continuar amb la sensibilització del projecte i poder arribar a escoles , entitats de la nostra diòcesis.

A la botiga de comerç just de lleida " fil per randa" també podreu trobar  articles AK BEN. Així com a la nostra delegació ,situada al bisbat de lleida, !US ESPEREM!

demaneu informació : delegaciomissions@gmail.com

0 comments :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!