• Francesc a OMP


  Discurs a l’Assamblea OMP
 • Octubre 2019: Un mes missioner


  El Papa proposa celebrar un mes dedicat a la Missió en el centenari de Maximun Illud
 • Discurs del Cardenal Filoni a OMP


  "L’Evangeli mai està anunciat per complert. La missió és al cor de la fe"
 • Guia Compartir la Missió


  Propostes de Voluntariat Missioner i #VeranoMisión per a joves

Joan Esquerda Bifet, lleidatà al servei de la Missió


Des de la Delegació de Missions de Lleida, volem fer un reconeixement al  sacerdot, teòleg i doctor; Joan Esqueda Bifet.  Des de l’any 1974 presta un servei de formació missionera  Roma, per missioners en període de formació inicial, permanent o de renovació i especialització. Fora de Roma, fa el mateix servei en els països de Missió o en Esglésies més joves o més necessitades.

Ara ja està jubilat de la Universitat Urbaniana (missionera) i del Centre Internacional d’Animació Missionera; però continua realitzant la seva tasca missionera amb serveis espirituals als Col·legis Seminaris de Roma i amb conferències i recessos en altres països de Missió. Realitza cursos d’Animació Missionera, organitzats per les Obres Missionals Pontifícies d’Amèrica Llatina, com el que realitzarà al juliol a Mèxic.

Reconeix que sempre ha intentat seguir els continguts i motivacions sobre la missió universalista ad gentes, que ha rebut dels seus formadors en el Seminari de Lleida, i que s’inspiraven especialment en el Bon pastor, Sant Pau, Sant Francesc Xavier, Santa Teresa Lisieux i Sant Joan d’Àvila. És l’ideal d’estimar el Crist sense rebaixes i de fer-lo estimar sense fronteres.
A Lleida tindrem ocasió d’escoltar-lo en la primera ponència del Simposi de celebració del 150 aniversari de l’Acadèmia Bibliogràfica Mariana, que tindrà lloc el dia 19 d’octubre.

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!