• Prega i ajuda a les Vocacions


  22 d’abril- Jornada Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Crida, resposta i Missió


  Presentació Jornada de Vocacions Natives i Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions
 • Missatge del Papa per les Vocacions


  "Escoltar, discenir, viure la crida del Senyor"
 • Què és Vocacions Natives?


  Una jornada de pregària i ajuda a les vocacions als Territoris de Missió
 • A qui ajuda Vocacions Natives?


  A 75.000 seminaristes i 6.500 novicis/es i 2000 formadors als territoris de missió
 • Com col•laborar?


  Amb un donatiu o amb una beca missionera per les Vocacions dels Territoris de Missió
 • Pregària Vocacional


  Recursos de pregària per l’oració diària a escoles i instituts

Els nens ajuden els nens (I)


Acabem de celebrar la Jornada de la Infància Missionera. Com diu el lema que inspira aquest moviment d'abast mundial; els nens ajuden els nens. Les escoles del nostre Bisbat aposten per aquest ideal. Mestres i professors, des dels equips Pastorals dels col·legis,  fan una tasca de sensibilització vers els empobrits. I això ho expressen de diferents formes. Us anirem oferint una sèrie d'articles, en els que diferents col·legis ens mostren com treballen la realitat missionera amb els nens i nenes. 

Comencem amb el col·legi Lestonnac de Lleida.

La Fundació Internacional per a la Solidaritat dela Companyia de Maria, FISC; forma part de l’organització del col·legi Lestonnac de Lleida.

La FISC va ser creada per la Companyia de Maria, des d’una espiritualitat cristiana, basada en el valor de la solidaritat, que durant quatre segles, ha estat el fonament de la pròpia congregació per donar suport al desenvolupament educatiu dels països empobrits.  Avui en dia, la FISC és present en diversos àmbits a 24 països.


A l’escola treballen dos objectius principals:
 • La sensibilització i educació pel desenvolupament dels ciutadans respecte als problemes de la pobresa, per impulsar la solidaritat amb els països i els col·lectius marginals que pateixen una extrema pobresa, marginalitat, oblit i manca de veu. Constant denúncia de les situacions generadores d’injustícia en el món.
 • La cooperació pel desenvolupament a través del finançament d’activitats i projectes que permetin, mitjançant processos de col·laboració amb les parts implicades, la millora de les condicions de vida dels països empobrits, de les minories excloses. Amb un constant compromís per assolir l’equitat distributiva.
Les activitats principals que  duen a terme són:
 • Jornades d’informació sobre el FISC i els projectes que duen a terme.
 • Campanya informativa sobre el projecte proposat de forma anual.
 • Participació a la Fira de la solidaritat "Solidàrium" organitzada a la ciutat de Lleida.
 • Campanyes per ajuda alimentària, sanitària i escolar.
 • Venda de felicitacions de Nadal, calendaris i loteria.
 • Campanyes d’ajuda: l’esmorzar solidari, Mercat d’artesanies, Setmana del llibre solidari, venda de samarretes ...
 • Adhesió com a socis del FISC.
La recaptació total de les campanyes realitzades s'assigna a la realització del projecte solidari proposat, habitualment de forma anual.

El nostre alumnat coneix i és conscient de les necessitats i desigualtats socials i econòmiques, i participa de forma implicada i altruista en les activitats i propostes solidàries de l’escola a favor d’aquesta fundació.

Les cooperants són religioses de la Companyia de Maria o laics de la Companyia formats pel FISC.

Aquest any  l’escola està abocada en el projecte de la compra d’una camioneta a Paiwas, al departament de Raas, a Nicaragua, a 257 kms de Managua. Aquesta camioneta és donarà a la Parròquia de Cristo Rey,  que té una extensió de 2.378km quadrats. La camioneta ha de servir per poder visitar les comunitats i escoles de la parròquia i realitzar tasques d’acompanyament i formació. Actualment les visites s’han de fer a peu, a cavall i en canoa.

En aquesta parròquia és duen a terme tasques d’educació bàsica, alfabetització i formació professional i d’adults, d’enfortiment de les capacitats individuals de les dones i dels drets humans. Tot això en una zona agrícola i ramadera , sense llum i aigua potable. Hi ha molta pobresa ja que és una zona d’extensos latifundis ramaders i té una població d’uns 58.000 habitants.


0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!