• Missatge del Papa


  "El mal s’escamparà tant, que l’amor de molts es refredarà"
 • DIA DE HISPANOAMÈRICA 2018


  Esglèsies joves, alegria i esperança
 • JOVES I MISSIÓ


  “Escoltar als joves i fer-los protagonistes” Francesc
 • Guia Compartir la Missió 2018


  Propostes de voluntariat missioner per joves
 • TROBADA MISSIONERA DE JOVES 2018


  6 al 8 d’abril, El Escorial, Madrid
 • ANIMACIÓ MISSIONERA


  Recursos per l’animació missionera de joves
 • SUPERGESTO


  Revista missionera pels joves

Teologia de la Missió a L'IREL

L'Institut de Ciències Religioses de Lleida, IREL; ha realitzat durant dos mesos l'assignatura Teologia de la Missió. Un grup d'alumnes han cursat aquesta matèria, impartida per la llicenciada i delegada diocesana de Missions; Caritat Mercadé. Per realitzar la darrera sessió, alumnes i professora es van traslladar a la seu de la Delegació diocesana de Missions. 
    


      Allà van tenir un parell de professors d'excepció: Ana Bolaños, laica que pertany al Seminari del Poble de Déu  i  Julio Enrique Galvis, prevere. Tots dos són colombians, i tots dos realitzen un servei pastoral a la nostra diòcesi. L'Ana a Borges Blanques i la unitat pastoral de la que forma part; i mossèn Quique, (com tothom el coneix); com a rector d'Alcarras. Tots dos provenen de diferents diòcesis colombianes i tots dos coincideixen a remarcar la importància dels missioners en la formació de les seves comunitats d'origen. 
     Així ho van recollir en les seves aportacions. L'Ana Bolaños explicà  com la seva diòcesis de procedència, Valledupar, va ser fundada fa uns cinquanta anys per missioners arribats d'altres parts del món. Gairebé del no-res, els missioners amb els habitants de la regió, van anar creant una nova comunitat, una nova diòcesis; que ha anat creixent fins al punt de donar vocacions missioneres. Vocacions com la de l'Ana que des de fa deu anys viu i realitza el seu servei pastoral en terra catalana. 
Mossen Quique, procedeix de l'arquidiòcesi de Cali. És una diòcesi que ens resulta familiar, doncs als anys 60 va ser la destinació de sacerdots missioners lleidatans. En l'actualitat son quatre els sacerdots lleidatans que continuen compartint la vida amb la diòcesis de Cali: Ramon Abella, Sebastià Aldomà, Manel Coll i Joan Miquel Martínez. Els tres primers pertanyen a la primera "fornada" de sacerdots lleidatans destinats per a fer un servei missioner. El darrer es fa afegir a l'equip fa més de 25 anys. De fet, mossen Quique compartí com d'important va ser la presència de Ramon Abella en la realització de la seva vocació sacerdotal. 
Amb aquest parell de testimonis, els estudiants de l'IREL, van conèixer de primera mà, alguns dels fruits de la Missió. Va ser una bonica manera d'acabar l'assignatura que va tenir espais per atansar-se a la Missió des de l'àmbit teològic, sociològic i pràctic. 

0 comentaris :

Publica un comentari a l'entrada

Ens agraden els comentaris constructius fets amb respecte!